Bakan Özhaseki deprem bölgesinde her ay 15-20 bin konutu teslim edeceklerini açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlı Mehmet Özhaseki yeniden inşa edilen deprem bölgesinde aylık 15-20 bin konutu teslim edeceklerini açıkladı.
Bakan Özhaseki deprem bölgesinde her ay 15-20 bin konutu teslim edeceklerini açıkladı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 2 büyük deprem tam 11 ilde yıkıma neden olmuş depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adıyaman, Malatya, Hatay ve Gaziantep adeta yerle bir olmuş, büyük yıkım yaşanmıştı. Devlet bölgenin yeniden ihyası için çalışmalara başlarken yıkılan binaların yerine yeni konut inşaatlarına hızla başlanmıştı.

Önümüzdeki kış mevsimine kadar vatandaşların mağduriyet yaşamalarını engellemek adına deprem konutlarının inşaatına hız verilirken konu hakkında son dakika açıklaması Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapıldı. Bakan Özhaseki yapmış olduğu açıklamasında her ay 15-20 bin konut inşa edileceğini duyurdu.

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM NE?

Deprem bölgesinde 76 bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini açıklayan Özhaseki, "Önümüzdeki aydan itibaren 15-20 bin civarında konutu her ay teslim edeceğiz. Sene sonunda bu sayı 200 bini bulacak." diye konuştu.

Gelecek yılın sonunda herkesin ev ve iş yerlerine kavuşacağını vurgulayan Özhaseki, zemin etüdü noktasında çok hassas çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Köylerde 100 bine yakın konutta hasar olduğunu bildiren Özhaseki, buralarda depreme dayanıklı çelik evler inşa ettiklerini söyledi.

Bir yandan deprem bölgesini ihya ettiklerini belirten Bakan Özhaseki bir yandan ise deprem riski yüksek illerde de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerini belirterek evini yenilemek isteyen kişilere 1,5 milyon liralık hibe sağladıklarını ifade etti. Deprem ve kentsel dönüşümün partiler üstü olduğunu belirten Bakan Özhaseki tüm belediyelere bir kere daha kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Genel Yayın Yönetmeni