Kredi çekmek hayal olacak! TCMB faiz kararı sonrası kredi kartı faizleri güncelleniyor

Bugün Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararının ardından kredi kartlarının faiz oranlarının da güncelleneceği öğrenildi. Konu ile ilgili açıklamalar geldi.
Kredi çekmek hayal olacak! TCMB faiz kararı sonrası kredi kartı faizleri güncelleniyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında bugün toplanmıştı. Ekim ayı faiz kararının açıklanması için yapılan toplantıdan çıkacak olan karar ise oldukça merak konusu oldu. Geçtiğimiz ay TCMB tarafından yapılan açıklamalarda PPK toplantısında alınan karar ile birlikte politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 25,00'ten yüzde 30'a yükseltilmişti.

Ekim ayı için Ekonomistler tarafından 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngörülerek politika faizi beklentileri yüzde 32,50 ile yüzde 35,00 arasına gerçekleşebileceği duyurulmuştu. Fakat PPK toplantısının sona ermesinin ardından merak edilen faiz kararı açıklandı. Yapılan açıklamalar ile birlikte faiz kararı duyuruldu. Karara göre, Merkez Bankası tarafından politika faiz oranı bir kere daha 500 baz puan arttırılarak yüzde 35 seviyesine çekildi. Faiz kararının açıklanmasının ardından kredi kartları faiz oranlarının da güncellendiği öğrenildi.

KREDİ ÇEKMEK HAYAL OLUYOR!

Açıklanan kararın hemen ardından ise vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de kredi kartı faizlerinin ne kadar olacağı konusuydu. Buna göre artışın yapılması beklenen bazı oranlar şu şekilde verilmişti;

Kredi kartlarının referans faiz oranı yüzde 3,16'ya, aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,26'dan yüzde 3,71'e, aylık gecikme faizi de yüzde 3,56'dan yüzde 4,01'e ve nakit avans çekme oranı da yüzde 4,02'den yüzde 4,47'ye yükseleceği öğrenildi.

TİCARİ KREDİ FAİZLERİ DE BELLİ OLDU!

Bununla birlikte ticari krediler için de faiz oranlarının değişeceği öğrenildi. Buna göre; faizlerinde üst limit, 1,8'lik kat sayıya göre yüzde 69,3'ten yüzde 83'e, yatırım ve ihracat kredileri için üst sınır yıllık yüzde 53,9'dan yüzde 64,5'e yükseleceği öğrenildi.

1 KASIM İTİBARİYLE GEÇERLİ OLACAK!

Kredi faizleri ile ilgili yapılması beklenen bu değişikliklerin kredi kartı ve ticari krediler için 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren geçerli olmasının beklendiği öğrenildi.

Haber Editörü