Merkez Bankası Ekim 2023 PKK toplantısı faiz kararı açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu tarafından yapılan toplantı sonucunda Ekim ayı faiz kararı açıklandı.
Merkez Bankası Ekim 2023 PKK toplantısı faiz kararı açıklandı!

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplandı. Ekim ayı faiz kararının belirlenmesi üzerine gerçekleştirilen toplantının düzenlenmesinin ardından Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalar ile bu ay için faiz kararının belirlendiği ifade edildi.

GEÇTİĞİMİZ AY FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası tarafından geçtiğimiz ay için gerçekleştirilen PPK toplantısında alınan karar ile birlikte politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 25,00'ten yüzde 30'a yükseltilmişti. Bu ay faiz kararının ne olacağı hakkında ekonomistler tarafından tahminler geldi.

PPK BEKLENTİSİ AÇIKLANMIŞTI!

Ekonomistler tarafından Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen toplantı öncesi açıklanacak olan faiz kararları hakkında tahminler duyurulmuştu. Toplamda 19 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen anket sonucuna göre, politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönündeydi.

Bununla birlikte 250 ila 500 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 32,50 ile yüzde 35,00 arasına gerçekleştiği ifade edildi. Yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 40,00 olarak gerçekleşti. Yapılan bu anketlerin ardından Merkez Bankası tarafından bugün gerçekleştirilen PPK toplantısının ardından faiz kararı açıklandı.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI DUYURDU!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleştirilen PPK toplantısı sona erdi. Yapılan açıklamalar ile birlikte faiz kararı duyuruldu. Karara göre, Merkez Bankası tarafından politika faiz oranı bir kere daha 500 baz puan arttırılarak yüzde 35 seviyesine çekildi.

Alınana bu kararın piyasaları nasıl etkileyeceği ise merak konusu oldu.

Haber Editörü