Bakan Özhaseki'den köy konutları açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından bugün köy konutlarına ilişkin paylaşım geldi.
Bakan Özhaseki'den köy konutları açıklaması!

Deprem felaketinden zarar gören illerde konut projeleri devam ederken bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamalarda köy konutları için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Yapılan paylaşımda 3+1 planlı şeklindeki konutların özelliklerinden bahseden Bakan, ilk köy konutlarının ise 76 gibi kısa bir süre içerisinde teslim edildiğinden bahsetti.

Şu an ise Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı üç köyündeki toplam 92 kalıcı konutun teslimi için çalışmaların devam ettiği bilgisi verilirken yapılan bu konutlar hakkında bilgilendirmeyi Bakan Özhaseki gerçekleştirdi.

BAKANLIKTAN KÖY KONUTLARI AÇIKLAMASI!

Sosyal medya hesabından videolu şekilde paylaşımda bulunan Bakan Özhaseki bu videoda “Şu anda bulunduğumuz yer Özbek Mahallesi... Bu mahallede toplam 41 konutumuz var. Kadıoğlu Çiftliği Mahallemizde 44, Kelibişler Mahallemizde ise 7 konutta çalışmalar sonlanmak üzere. Konutlarımız net 121 metrekare ve verandalı. Yaz aylarında sıcağa, kış aylarında da soğuğa karşı yalıtımlı. Konutlarımızı tamamlamak için yoğun bir tempoyla çalışmalarımız devam ediyor. Konutlarımızı 45 gün dâhilinde tamamlamak için yoğun bir tempoyla toplamda 700 personelle çalışmalarımız devam ediyor. Kadıoğlu Çiftliğimizin akabinde Özbek Mahallemizdeki 25 konutu Kurban Bayramı’na yetiştirmeye çalışıyoruz.” şeklinde yaptığı açıklama ile köy konutlarında gelinen son noktadan bahsedildi.

Yapılan 3+1 köy evlerinde dikkat edilen noktanın vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edilmesi olduğu öğrenildi. Bu şekilde geniş mutfak ve salonun yanı sıra çocuk ve ebeveyn odalarının da düzenlendiği ifade edilmiş oldu.