Bakan Yerlikaya duyurdu! Hatay'a 197 bin 248 konut yapılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Ali Yerlikaya Hatay'a yapılacak olan deprem konutlarını açıkladı.
Bakan Yerlikaya duyurdu! Hatay'a 197 bin 248 konut yapılıyor

Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Ali Yerlikaya tarafından Hatay'da İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından yeni konutların yapılacağını ifade eden Yerlikaya, düzenlenen toplantıda yapılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşulan konular hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yerlikaya, “Koordinasyon toplantımızı yaptık. Yaralarımızı hep birlikte saracağız, kararlılığımız tamdır. Cumhurbaşkanımız depremin ilk anından bu ana an be an Hatay başta olmak üzere tüm deprem şehirlerimizde gelişmeleri, oradaki ihtiyaçları çadırından kalıcı konutlarına varıncaya tüm bakanlıkları ilgilendiren süreçleri büyük bir titizlikle takip ediyor. Bu ana kadar arkadaşlar Hatay ilimizde yerine son durumu paylaşmak istiyorum. İlimizde 126 gün itibariyle hasar tespit oranı yüzde yüzdür, yani tamamlanmıştır. Hasar tespiti yapılan toplam bağımsız bölüm sayısı 911 bin 603’tür. Bunlardan orta hasarlı ve üzeri olan bağımsız bölüm sayısı 361 bin 942’dir. Bunun dağılımı ise 311 bin 785’i konut, 47 bin 653’ü ticarethane, 2 bin 504'ü diğer tür yapıdır” şeklinde konuştu.

197 BİNDEN FAZLA KONUT YAPILACAK!

Tüm bunların yanı sıra Hatay'da yapılması planlanan yeni konutlar hakkında da konuşan Ali Yerlikaya, “ Yer teslimi yapıldı. Bin 500’ün üzerinde enkaz kaldırıldı. İnşallah tamamını dört ay içerisinde bitireceğiz. Deprem sonrası vatandaşlarımızın Hataylı kardeşlerimizin en önemli ihtiyaçlarının başında barınma geliyordu. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi depremzede vatandaşlarımızı kalıcı konutlara kavuşturmak için canla başla çalışıyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın iş birliğiyle Hatay’da yaklaşık olarak 197 bin 248 konut yapılacak. Bunların 32 bin 715’inin ihalesi yapıldı, yapım süreci devam ediyor. İnşallah bunları bir yıl içinde tamamlayıp hak sahiplerimize teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.