Emlak Konut Genel Müdürü açıkladı! Arnavutköy kura sonucu ne zaman açıklanacak?

Binlerce İstanbullu tarafından başvuruların yapıldığı Emlak Konut Arnavutköy projesi kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu.
Emlak Konut Genel Müdürü açıkladı! Arnavutköy kura sonucu ne zaman açıklanacak?

İstanbullu vatandaşlar tarafından başvuruların yapıldığı ve merak içerisinde beklenen Emlak Konut Arnavutköy projesi hakkında gelişmeler merak konusu olmuştu. Bu proje kapsamında vatandaşlara verilecek olan 1+1 2+1 ve 3+1 daireler için kura yöntemi ile satışa sunulacağı ifade edilerek kura çekim tarihlerinin belirlenmesi beklendi.

Yapılacak olan bu konutlar için her yaştan vatandaşların heyecanlı bekleyişi sürerken yapılan ilk açıklamalara göre konutların yüzde 5'inin engelli vatandaşlar için, yüzde 5'inin şehit ve gazi yakınları için, yüzde 20'sinin ise öğrenciler için ayrılacağı öğrenilmişti. Toplamda 13 bin konut için ödeme planları da belirlendi. 120 ay vade ile aylık 7 bin 500 TL ödemenin verileceği bu konutlar için başvurular ise tamamlandı. Başvuru işlemlerinin tamamlandığı bu dönem için kura çekilişlerinin ne zaman yapılacağı, sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise öğrenilmiş oldu.

EMLAK KONUT ARTAVUTKÖY KURALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Projede toplam konut sayısı üzerinden engelli vatandaşlarımıza yüzde 5, şehit ve gazi yakınlarına yüzde 5, gençlere ise yüzde 20 kontenjan hakkı tanıdık. Vatandaşımızın büyük teveccüh gösterdiği projemizde kura çekilişlerini de yakın tarihte gerçekleştireceğiz. Kampanyamızın gördüğü bu yoğun ilgi doğrultusunda Çevre Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın öncülüğünde Emlak Konut olarak, erişilebilir konut alanında yeni projeler geliştirmeye ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde yaptığı açıklamalar ile kura çekilişleri hakkında bilgilendirmeler yaptı.

ÖDEMELER BELLİ OLDU!

Tüm bunlar ile birlikte yapılacak olan ödemelere ilişkin konut fiyatlarının 1+1 2+1 ve 3+1 daireler için farklı olmak üzere fiyatları şu şekilde verildi;

1+1 58 metrekare daire 2.088.000 TL

2+1 72 metrekare daire 2.592.000 TL

3+1 102 metrekare daire 3.672.000 TL