TOKİ iki ilde ayda 2 bin TL taksit ile 1+1 evleri satışa çıkardı!

Dar gelirli vatandaşların da konut sahibi olabilmesi için TOKİ tarafından yapılan konutlar hakkında iki ilde satışların başladığı öğrenildi.
TOKİ iki ilde ayda 2 bin TL taksit ile 1+1 evleri satışa çıkardı!

Konut fiyatlarının artmasına karşın dar gelirli vatandaşların da konut sahibi olabilmesi için TOKİ konut projeleri illere göre yapılmaya devam ediyor. Ayda 2 bin TL gibi bir ödeme ile konut sahibi olunabileceği ifade edilirken bu konutların hangi illerde olduğu, başvuru için gerekli olan şartların neler olduğu gibi konular da merak ediliyordu.

Karaman ve Çorum Merkezde yapılan projeler ile kişilerin ayda 2 bin TL ödeme ile 1+1 konutlara sahip olabilecekleri öğrenildi. Başvuru için gerekli olan tüm detaylar ise proje kapsamında vatandaşlara duyuruldu.

TOKİ ÇORUM MERKEZ KONUT PROJESİ

Net 40 metrekare 1+1 konutlar için ayda 2 bin TL ödeme, 180 ay vade imkanı ile sunulan bu konut projesi için başvuru şartları şu şekilde verildi;

screenshot-123.png

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması, Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

3. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

4. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.-TL olması gerekmektedir.)

5. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

TOKİ KARAMAN MERKEZ KONUT PROJESİ

43.2 metrekare 1+1 büyüklüğündeki konutlar için 180 ay vade ile ayda 2 bin 491 TL ödeme alınacağı ifade edildi.

screenshot-124.png

1. T.C. vatandaşı olması,

2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

3. Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)

4. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

5. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 21.000.00TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 21.000.00TL olması gerekmektedir.)

6. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

TOKİ'nin resmi internet hesabından kişiler bu konutlar için başvurularını yapabilmektedir.