Google en son yapay zeka sürümü AlphaFold 3 modelini duyurdu

Yapay zeka teknolojisi büyük bir hızla ilerlemeye ve gelişmeye devam ederken Google AlphaFold 3'ün son sürümünü duyurdu.
Google en son yapay zeka sürümü AlphaFold 3 modelini duyurdu

İnsanlığın hem büyük umutlar bağladığı hem de büyük korku ve endişe yaşamasına neden olan yapay zeka teknolojisi büyük bir hızla gelişmeye devam ederken Google yeni yapay zeka sürümünü kamuoyuna duyurdu. Google tarafından "AlphaFold 3" olarak isimlendirilen yapay zeka sürümü büyük ilgi gördü.

Yeni yapay zeka sürümünün dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Google'ın geliştirmesi merakı arttırmıştı. Google tarafından tıp, tarım, malzeme bilimi ve ilaç sektörü için geliştirilen yapay zekası AlphaFold'un özellikle de tıp alanındaki yetenekleriyle ilgi çekecek gibi görünüyor. Zira bu yapay zeka, DNA, RNA ve ligandların modellemesini yapabiliyor.

YENİ YAPAY ZEKA İNSANLIK İÇİN İLAÇ KEŞFEDECEK!

AlphaFold 3, bilim insanları için oldukça basit bir çalışma mantığına sahip. İçinde moleküler yapıların bulunduğu büyük bir kütüphaneye ev sahipliği yapan yapay zeka, bilim insanlarının girdilerine göre 3 boyutlu modeller üretiyor. AlphaFold 3'ün 3 boyutlu model üretme yeteneği, Stable Diffusion benzeri bir yapay zeka modeli ile sağlanıyor. Ve Google'ın en yeni yapay zeka modeli, daha şimdiden ilaç keşifleri için kullanılmaya başlamış durumda.

Özellikle de salgın hastalıklar gibi büyük tehditler için şirket bu yapay zeka teknolojisinin önemine değinirken Google tüm senaryoların çalışıldığının altını çizdi. Yeni teknoloji kamuoyu tarafından da yakından takip ediliyordu...

Genel Yayın Yönetmeni