1000 TL'den Bozdurma Fırsatını Kaçıranlar! Bekleyin Demişti 3 Ocak Pazartesi Çıkışıyla Gündemde

Gram altın 1000 TL olduğunda bozdurma fırsatını kaçıranlar için Yatırım Danışmanı Mert Başaran 3 Ocak Pazartesi gününü işaret etti. Altını olanlar için bekleyin çağrısı yapan Başaran "Gelecek" dedi.
1000 TL'den Bozdurma Fırsatını Kaçıranlar! Bekleyin Demişti 3 Ocak Pazartesi Çıkışıyla Gündemde

Altın yatırımı yapan vatandaşlar son piyasa hareketlerinin ardından altın fiyatlarının geleceğini daha yakından takip ediyorlar.

1000 TL bandının gram altında görülmesinin ardından fiyatlar geri çekilmişti. Dolar TL değişiminin etkili olduğu gram altın fiyatlarında halen oynak hareketler devam ediyor. Elinde altını olanlar ise ne zaman bozdurulması gerektiğini, hangi fiyatların alım satım için uygun olduğunu, piyasaların ne getireceğini öğrenmek istiyorlar.

GRAM ALTINI OLUP 1000 TL'DEN BOZDURMAYANLAR İÇİN "YİNE GELECEK" YORUMU

Altından zarar etmek istemeyen yatırımcıların hedef noktası ise daha önce görülen 1000 TL seviyeleri. Dolar kurunun 18 TL seviyelerini gördüğü dönemde 1000 TL sınırı aşan gram altın dolar kurunun 11.50 TL bandına düşmesiyle 680 TL sınırına çekilmişti.

1000 TL'den Bozdurma Fırsatını Kaçıranlar! Bekleyin Demişti 3 Ocak Pazartesi Çıkışıyla Gündemde

Dolar kurunun son birkaç günlük hareketi ile gram altın yeni bir yükselme yaşadı. Dolar yeniden 13.00 TL sınırına dayanırken bu süreçte gram altın 750 TL seviyelerine kadar çıktı. Dolar kuru ile birlikte devam hareket sürecinde ise kritik tarih yeni hafta başı gösteriliyor.

Yeni hafta başında açıklanacak olan ekonomik veriler dolar kurunun TL üzerinde ki kısa vadeli etkilerini ortaya koyacak. Dolar kurunun yeni yön haritası ile gram altın fiyatlarında nasıl bir değişim olacağını belirleyecek.

3 OCAK TARİHİNE DİKKAT UYARISI

Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran altın fiyatları konusunda yeni uyarılarda bulundu. Başaran sosyal medya hesabından değerlendirmelerini açıklayarak aralık ayının son günlerinin yer aldığı haftanın yurtdışında noel tatili olduğunu aktardı. Yurtdışında piyasaların kapalı olacağını hatırlatan Mert Başaran, piyasaların yurtiçi gelişmeleri ile yön bulacağını bu kapsamda oluşacak rakamların ciddiye alınmaması gerektiğini söyledi.

1000 TL'den Bozdurma Fırsatını Kaçıranlar! Bekleyin Demişti 3 Ocak Pazartesi Çıkışıyla Gündemde

3 Ocak tarihine kadar dünya tatilde biz bizeyiz diyen ünlü yatırım danışmanı Altın Yeniden 1000 TL Olur Mu? sorusuna yanıt verdi.

Altını olanlar, tutanlar yada altın borcu olanlar için yeni dönem hedeflerini açıklayan Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran "Altın 1000 lirayı görecek. Ama şu an dolar 18 oldu, altın 1000 lirayı gördü. İnsanlar kar edemedi, her şey pahalılandı. Burada 1000 lirayı gördüğünde insanların değerlendirebileceği hayat şartlarının oluşması gerek" açıklamasında bulundu.

PAZARTESİ GÜNÜ NE OLACAK?

Pazartesi günü uzun zamandır Noel Tatilinde olan yurtdışı piyasaları açıklanacak. Bu gelişmenin ardından TÜİK Aralık 2021 enflasyon verilerini açıklayacak. Piyasalar enflasyon verileri ile yeni yön haritasını çizecek.

EDİTÖR NOTU: Altın fiyatları hakkında paylaşılan yorumlar, değerlendirmeler haber amacıyla paylaşılmış olup asla yatırım tavsiyesi içermez.