1100 TL Eylül 2021'de Herkes için Bir Daha Mı Ödenecek? İkinci Şans Mı Geliyor?

1100 TL pandemi desteğinin yenilenmesi ve ihtiyacı olan vatandaşlara yeniden verilmesi için çağrı var. Peki Aile Bakanlığı bu yönde ikinci bir adım atacak mı?
1100 TL Eylül 2021'de Herkes için Bir Daha Mı Ödenecek? İkinci Şans Mı Geliyor?

Devlet tarafından sağlanan pandemi desteğinde kapsam genişletilmiş ve herkes için sağlanmaya başlanmıştı. İhtiyacı olanlar e-Devlet kanalından başvurularını yapıyor, başvuruları onaylanana ise PTT üzerinden ödeme yapılıyordu. Ancak pandemi desteği sadece bir defa ödendi.

OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE İKİNCİ PANDEMİ DESTEĞİ ÖDENİR Mİ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın en fazla yararlanılan desteği kapsamında yer alan sosyal yardım ödemeleri ilk ödeme sürecinde 1000 TL olarak hesaplara yatırıldı. Daha sonraki süreçte ise 1000 TL olarak ödenen pandemi yardımlarına 100 TL zam yapıldı ve 1100 TL olarak ödenmeye başlandı.

Aile Bakanlığı faz faz ödediği desteği yıl içinde bir defaya mahsus olmak üzere bazı vatandaşlar için iki defa ödedi. Eylül ayında yeniden zorlu bir süreç başlaması, ekonomide enflasyon oranlarının çok yükselmesi ve okulların açılmasıyla yeni masraf kalemlerinin açılması destek ödemelerinde ikinci ödeme ihtimalini gündeme getirdi.

1100 TL Eylül 2021'de Herkes için Bir Daha Mı Ödenecek? İkinci Şans Mı Geliyor?

1100 TL DESTEK ÖDEMELERİ KİMLERE ÖDENECEK?

Destek ödemelerinin ikinci defa ödenmesine dair oluşan talepler öncesinde, destek ödemelerinde Aile Bakanlığı'nın aradığı şartları aktarıyoruz.

Pandemi desteği ödemelerinde Aile Bakanlığı öncelikle başvuruda bulunan kişinin hane gelirine bakıyor. Aylık hane geliri yüksek olanlar için ödeme yapılmaz. SGK'lı olarak çalışan sosyal güvencesi olanlar çok zor durumda değillerse ödeme yapılmaz. İşsizlik maaşı alanlara 1100 TL pandemi desteği ödenmez.

Bu şartların dışında kamu kurumlarında kadrolu işçi yada memur vasfında çalışanlara ödemeler yapılmaz. Malı veya gelir getirici mülkü olanlara da 1100 TL destek ödemeleri için onay çıkmaz. 1100 TL destek aylık düzenli geliri olmayan, zor şartlarda yaşayan, ihtiyaç sahibi olanlara ödenir.

1100 TL Eylül 2021'de Herkes için Bir Daha Mı Ödenecek? İkinci Şans Mı Geliyor?

HERKESE İKİNCİ ŞANS VERİLECEK Mİ?

Farklı platformlar üzerinden dile getirilen taleplerde 1100 TL destek için hükümete çağrıda bulunuldu. Ancak daha önce alanlara yeniden ikinci ödeme yapılması için açıklama gelmedi. Ancak taleplerin fazla olması durumunda Aile Bakanlığı konuya dair aldığı kararı kamuoyu ile paylaşacaktır.

Şu dönemde 1100 TL destek ödemeleri şartları sağlayan ve daha önce hiç almayanlar için geçerli. Başvuruda bulunmak isteyenler ise e-Devlet kanalı üzerinden Aile Bakanlığı hizmetlerinden nakit destek başvurularını yapabilecekler.