1.100 TL Sosyal Yardım İçin Yeni Gelişme! Aşı Olanlara Hemen Nakit Ödeme Yapılacak İddiası!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara yapılan 1.100 TL Pandemi Sosyal Destek Ödemesi ile alakalı olarak yeni gelişmelerin yaşandığı iddia edildi.
1.100 TL Sosyal Yardım İçin Yeni Gelişme! Aşı Olanlara Hemen Nakit Ödeme Yapılacak İddiası!

Türkiye'de koronavirüs sürecinde devlet tarafından ihtyiaç sahibi vatandaşlara sosyal yardımlar yapıldı. Özellikle 1.000 TL sosyal yardımlar büyük ilgi görmüş ve milyonlarca aileye bu yardım ödemeleri yapılmıştı. 2021 yılında ise 1.000 TL sosyal yardım 1.100 TL'ye çıkartılmıştı.

1.100 TL SOSYAL YARDIM HAKKINDA YENİ GELİŞME!

Milyonlarca ailenin yararlandığı 1.100 TL sosyal yardım programı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Fazlara bölünerek yapılan bu sosyal yardım ödemesi için halen daha başvuru yapılabiliyor. Ancak son günlerde bu konuda çeşitli iddialar gündeme gelmeye başladı.

KORONAVİRÜS AŞISI OLANLARA 1.100 TL SOSYAL YARDIM ALMA HAKKI

Koronavirüs ile mücadelenin en önemli silahı olan koronavirüs aşısını teşvik etmek amacıyla 1.100 TL Pandemi Sosyal Destek Ödemesi sosyal yardım programında bir yenilik yapılması amaçlanıyor. İddialara göre koronavirüs aşısı olmamakta direnen ihtiyaç sahibi ailelerin aşı olmalarını teşvik etmek amacıyla 1.100 TL sosyal yardım ödemesi yapılacak.

HANEDEKİ HERKESİN İKİ DOZ AŞI OLMALARI GEREKECEK

Aile Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın organizaysonunda yapılacak olan bu değişiklik ile iki doz aşı olan vatandaşların 1.100 TL sosyal yardım başvuruları kabul edilecek. Yapılacak olan değerlendirmede ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen ailelere 1.100 TL sosyal yardım ödemesi yapılacak. Ancak bu sosyal yardımın hanelere verildiğinden dolayı hanedeki yaşayan herkesin koronavirüs aşısı yaptırmış olmaları şart olarak koşulacak.

KABİNE TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLECEK

Yapılacak olan ilk kabine toplantısında 1.100 TL sosyal yardımın koronavirüs aşısı olanlara yeniden verilmesi masaya yatırılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu konuda birer sunum yapacaklar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki kabine de bu konuda kesin karara varacak. Onaylanması halinde 1.100 TL sosyal yardım ödemeleri için başvurular kabul edilmeye başlanacak.

Öte yandan her aşı olana bu sosyal yardım ödemesi yapılmayacak. Yalnızca ihtiyaç sahipleri bu sosyal yardımı almaya devam edecekler. Aşı olmayı teşvik etmek için böyle bir uygulamanın hazırlandığı iddia edilirken bu iddiaların doğru olup olmadığı ise ilk kabine toplantısının ardından netlik kazanacak.