13.95 Sınırına Dayanmıştı Merkez Bankası'ndan 3. Piyasa Müdahalesi

Merkez Bankası kısa süre içerisinde piyasalara 3. müdahalesini gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada sağlıksız fiyatlanma nedeniyle müdahale gerçekleştirildiği açıklandı.
13.95 Sınırına Dayanmıştı Merkez Bankası'ndan 3. Piyasa Müdahalesi

Gelen son dakika açıklamasıyla 13.95 TL sınırına dayanana dolar kuruna Merkez Bankası müdahalesi geldi.

Merkez Bankası müdahalenin ne yönlü olduğuna ilişkin açıklamasında "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." bilgisini verdi.

MERKEZ BANKASI'NDAN DOLAR KURUNA MÜDAHALE

Merkez Bankası'nın müdahalesi öncesi dolar kuru 13.95 TL seviyesinde bulunuyordu. Yukarı yönlü hareket etmekte iken gelen müdahale sonunda dolar kuru bir miktar geri çekildi. Müdahale açıklamasından sonra dolar kuru 13.83 TL bandında çekildi. Ancak kısa bir süre sonra bir toparlanma daha yaşayan dolar kuru yeniden 13.89 TL bandında çıktı.

Müdahele Öncesi ve Sonrasına İlişkin Dolar Grafiği

13.95 Sınırına Dayanmıştı Merkez Bankası'ndan 3. Piyasa Müdahalesi

Merkez Bankası'nın piyasalara müdahalesi bu ay içinde 3. kez oldu. Bloomberh HT'de yer alan haberde Merkez Bankası'nın 1 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği müdahalesinde 700 milyon dolar satım yapptığı ifade edildi. Öğleden önce 500 milyon dolar, öğleden sonra ise 200 milyon dolarlık işlem yapıldı. Bloomberg HT geçtğimiz günlerde yapılan ikinci müdahalenin büyüklüğü ise 300 milyon dolar olarak açıkladı.