150.000 TL'ye kadar devlet destek veriyor! KOSGEB girişimcilik belgesi nasıl alınır?

KOSGEB girişimcilik belgesi almak için gerekli şartları ve gerekli başvuru evraklarını yazımızda sizler için hazırladık. Sizler de başvuru yapmak için tüm detayları yazımız aracılığıyla öğrenebilirsin
150.000 TL'ye kadar devlet destek veriyor! KOSGEB girişimcilik belgesi nasıl alınır?

KOSGEB girişimcilik belgesi nasıl alınır sorusu en çok merak edilen sorulardan bir tanesidir. KOSGEB girişimcilik belgesi almak isteyen kişilerin önüne iki adet yol sunulmuştur. Bu yollar şunlardır:

· Klasik Eğitim: Klasik eğitim tüm eğitim kurumlarında olduğu gibi bilindik yüz yüze eğitim türüdür. İnternet üzerinden yapılacak başvuru ile birlikte bu eğitim türüne kayıt yaptırılabilir. Ardından da İŞKUR merkezlerinde ya da belirtilen noktalarda girişimcilik eğitimleri verilebilir.

· Online Eğitim: Bilgisayar ortamında uzaktan şekilde yapılan bu eğitim türü ile de girişimcilik belgesi almak mümkündür. Kişiler gerekli gördükleri takdirde KOSGEB resmî internet sitesi üzerinden başvuru yaparak belirtilen eğitimleri alabilir ve girişimcilik belgesi sahibi olabilirler. Eğitimler tamamlandıktan sonra bu belge kişilere verilmektedir. Bu belge online ortamda verilse de kişiler gerekli gördüklerinde bu belgeyi bastırabilmektedirler.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Avantajları Nelerdir?

KOSGEB girişimcilik belgesine sahip olma avantajları temel olarak şunlardır:

· KOSGEB girişimcilik belgesi ile birlikte kişiler KOSGEB tarafından belirlenen hibe desteklerinden faydalanabilirler. Bu destek hibe türünde olup 50.000 TL’ye kadar olabilmektedir. Toplamda ise 150.000 TL’ye kadar destek verilmektedir. Bu desteği almak isteyen kişiler KOSGEB tarafından belirlenen sektörlerde çalışmalıdırlar.

· Aynı zamanda sertifika almanın yanı sıra KOSGEB tarafından verilen eğitimler ile birlikte kişilerin girişimcilik hakkındaki bilgileri ve birikimleri artmaktadır. Bu sayede de son derece avantajlı şekilde bu kursu tamamlamış olmaktadırlar.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi İçin Gerekli Evraklar

KOSGEB girişimcilik belgesi almak için gerekli evraklar şunlardır:

· KOBİ beyannamesi

· KOBİ bilgi dökümanı

· Oda Faaliyet Belgesi

· Ticaret gazetesi

· İmza sirküleri

Belirtilen belgeler ile birlikte KOSGEB üyesi olmak mümkündür. KOSGEB üyesi olunmasının ardından da kolaylık ile kurslara başvuru yapılarak KOSGEB girişimcilik belgesi almak mümkündür. Bu belge ile birlikte kişiler kolaylık ile işletme açabilir ya da iş fikirleri için gerekli maddi desteği sağlayacak olan hibeler ya da kredileri alabilir.

Emlak365.com