1670 lira her yıl bir defa alınabilir! Aile Bakanlığı başvuru yapanların hesabına yatırıyor

Aile Bakanlığı'nın bilinmeyen veya gözden kaçan destek ödemelerinden bir tanesi de işe başlama parası. Bu ödeme iş başvurusunda bulunup firmalar tarafından onaylanan vatandaşlara ödenir.
1670 lira her yıl bir defa alınabilir! Aile Bakanlığı başvuru yapanların hesabına yatırıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2022 yaz dönemi için de uygulamaya devam edeceği desteklerden bir tanesi İşe Başlama Yardımı. Bu destek ödemesi vatandaşların isşiz durumda oldukları süreçte işe başvuru yapmaları, başvurularının onaylanması durumunda ödenir. Ödemeler yıllık yapılır ve her yıl sadece bir defa alınabilir. İşe başlama yardımı yanında bakanlığın aynı süreç için sağladığı işe başvuru yardımı da vardır. Bu destek ödemesi de yılda 3 defa alınabilir.

İŞSİZ OLANLAR BU ÖDEMELER SİZE

Herhangi bir işi olmayan vatandaşlar sosyal yardım programlarına üye iseler bakanlık bu kişilere maddi destek sağlar. Bu kişiler sosyal yardım almakta iken iş bulur ve çalışmaya başlamak isterlerse bakanlık bu süreci destekler. Öncelikle kişilerin işe başvuru yapmaları süreci için yol ve tıraş masrafları bakanlık tarafından karşılanır. İkinci olarak yapılan başvuru kabul edilirse vatandaşlara işin ilk dönemlerinde lazım olacak zaruri ihtiyaçlar için ek bir ödeme yapılır.

425 TL Destek Yılda 3 Defa Alınabilir

Bakanlığın ilk ödemesi "İşe Yönlendirme Yardımı" adıyla sağlanır. Bu destek ödemeleri bir yıl içinde 3 defa alınabilir. Ödeme yapılacak tutar net asgari ücreti 10'da 1'i tutarı kadardır. 2022 yılı için rakam 425 TL'dir.

1670 TL Destek Yılda Bir Defa Alınır

Bakanlığın ikinci ödemesi "İşe Başlama Yardımı" adıyla sağlanır. Bu destek ödemesi yukarıda da belirttiğimiz gbi işe başvuruların firmalar tarafından kabul edilmesi durumunda ödenir. Ödemeler yılda bir defa ve brüt asgari ücretin 3'te 1'i kadar ödenir. 2022 yılı için bu rakam 1668 TL'dir.

BAŞVURU ŞARTLARINI İNCELEMEK İSTEYENLER

Bakanlığın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü birimleri üzerinden destek ödemesi için yapılan açıklamada şartlar ilan edildi. Aile Bakanlığı tek maddelik o şarta dair açıklamasında "İŞKUR aracılığı ile işe yönlendirildiği bilgisi Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemine bildirilen sosyal yardım yararlanıcıları bildirim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yararlanabilir." bilgisini verdi.

BAŞVURU YAPMAK İSTEYENLER İŞTE O ADRES

Söz konusu 425 TL ve 1670 TL'lik iki ayrı destekten yararlanmak isteyenler Aile Bakanlığı'nın ilçelerde hizmet veren yerel birimi olan SYDV Müdürlükleirne giderek şahsen başvuru yapabilirler.