1797 TL Ödeniyor ama Bilinmediğinden Alınmıyor! Bu Hastalığı Olanlar ve Yakınları Sizlerde Alabilirsiniz

Hasta yakınına sağlanan desteklerin farklı kapsamları bulunuyor. Ailelere yapılan destek ödemelerinden birisi de 1797 TL olarak hesaplara yatırılan Tüberküloz ve SSPE hastalığı ödemeleri.
1797 TL Ödeniyor ama Bilinmediğinden Alınmıyor! Bu Hastalığı Olanlar ve Yakınları Sizlerde Alabilirsiniz

Sosyal devlet anlayışı kapsamında sağlanan ödemelerden bazıları özel olarak belli grup içerisinde yer alan vatandaşlara sağlanıyor. Devletin 2021 yılı destek ödemleeri kapsamında sağladığı sadece belli bir hastalık için sağlanan ödemeler arasında Tüberküloz ve SSPE hastalığı destek ödemesi bulunuyor.

BAKIMI YAPANLARA 1797 TL OLARAK ÖDENECEK

Tüberküloz ve SSPE hastalığı olan vatandaşlara sağlanan destek ödemeleri bakım amacıyla ödenir. Aile Bakanlığı'nın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü aracılığıyla sağladığı destek ödemeleri düzenli ve her ay ödenir.

Başvuruda bulunmak adına detayları öğrenmek isteyenler için Aile Bakanlığı'nca yapılan basın açıklamasında "Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş düzenli nakdi yardım programıdır." açıklaması yer aldı.

Kimler Alabilir?

Destek ödemelerinden faydalanmak isteyenler için başvuru şartlarını da açıklayan bakanlık Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden ilan ettiği destek programları sayfasında bilgi verdi.

Kimlerin ödeme alabileceğine ilişkin şartları açıklayan bakanlık; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınan kişilerin ödeme alabileceğini duyurdu.

Ödemeler doğrudan Tüberküloz ve SSPE hastalığı olan vatandaşlara yada hastalığı olan vatandaşların bakımlarını yapan yakınlarına ödenir.

BAŞVURU YAPMAK İSTEYENLER NE YAPACAK?

Söz konusu destek ödemeleri için başvuru yapacak olanlar kendi yaşadıkları ilçe kaymakamlığına gidecekler. Kaymakamlık birimleri arasından sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları birimlerine gidecek vatandaşlar başvurularını yapacaklar. Vakıf yetkilileri çalışanların nasıl bir yol izmeleri gerektiğini aktaracak. Heyetten alınacak sağlık raporu ile ödemeler yatmaya başlanacak.

2021 yılı için açıklanan Tüberküloz ve SSPE hastalığı destek ödemeleri tutarı 1797 TL.