1.800 TL, 2.100 TL, 2.300 TL Nakit Destek Veriliyor! Aile Bakanlığı Zor Durumda Kalanlara Aylık Ödeme Yapıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın vatandaşlara dağıttı sosyal yardımların neler oldukları ve kimlerin ödeme alabilecekleri merak ediliyor. Aile Bakanlığı hangi vatandaşlara aylık ödeme yapıyor?
1.800 TL, 2.100 TL, 2.300 TL Nakit Destek Veriliyor! Aile Bakanlığı Zor Durumda Kalanlara Aylık Ödeme Yapıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koordine edilen sosyal yardımlar ve destekler ihtiyaç sahibi vatandaşların imdatlarına yetişmeye devam ediyor. kriz ve ekonomik daralma ortamında zor durumda kalan vatandaşlara yardım eli Aile Bakanlığı tarafından uzatılıyor. Ancak bu sosyal yardımların pek bilinmemesinden dolayı ödeme alabilecek şartlara sahip olduğu halde çok sayıda vatandaş destek ödemelerinden mahrum kalabiliyorlar.

HER AY NAKİT DESTEK VERİLİYOR

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar sosyal devlet ilkesi gereği nakit ödemelerle destekleniyor. Bu ödemeleri alan vatandaşlar ise geçimlerini sağlayabilecek desteklere biraz olsun kavuşmuş oluyorlar. Bu desteklerin neler olduğu ise merak ediliyor. Aile Bakanlığı vatandaşlara aylık düzenli olarak hangi nakit desteklerini veriyor? Bu nakit desteklerini almak isteyen vatandaşların hangi işlemleri yapmaları gerekiyor?

1.800 TL, 2.100 TL, 2.300 TL Nakit Destek Veriliyor! Aile Bakanlığı Zor Durumda Kalanlara Aylık Ödeme Yapıyor!

HER AY 1.298 TL ÖDEME YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan sosyal yardım programı kapsamında engelli aylığı imkanı şartları karşılayan vatandaşlara veriliyor. Buna göre bu sosyal yardımdan sosyal güvencesi olmayan ve hane içi kişi başı düşen ortalama aylık geliri 1.417 TL'den az olan vatandaşlar yararlanabiliyorlar. Bu nakit desteği yüzde 40 ve üzeri engeli olan vatandaşlar için veriliyor. Engel durumu yüzde 40 ile yüzde 69 arasında olanlara 865 TL, engel durumu yüzde 70 ve üzeri olanlara 1.298 TL ödemeler yapılıyor. Bu nakit desteği aylık olarak veriliyor.

ENGELLİ YAKINLARINA DEVLET 865 TL AYLIK VERİYOR

Engelli yakını olan vatandaşlara da devlet tarafından destekleme ödemesi yapılıyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan bu nakit desteği ile engelli olan ve bakıma muhtaç olan kişilerin bakımları destekleniyor. Sosyal güvencesi olmayan ve hane içi kişi başı düşen aylık ortalama geliri 1.417 TL'den az olan vatandaşlar bu sosyal yardımı alabiliyorlar. Bu sosyal yardım 18 yaşından küçük engellilerin yakınlarına sağlanıyor. Bu kapsamda vatandaşlara aylık 865 TL ödeme yapılıyor.

KRONİK HASTALIĞI OLANLARA 2.354 TL AYLIK NAKİT DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kronik hastalığı olan vatandaşlara da nakit desteği veriyor. Tüberküloız ve SSPE hastası oldukları için mali kayıp yaşayan vatandaşlara düzenli olarak sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu hastalığa sahip olan kişiler veya onlara bakmakla yükümlü kişiler aylık olarak 2.354 TL destek ödemesi alıyorlar.

1.800 TL, 2.100 TL, 2.300 TL Nakit Destek Veriliyor! Aile Bakanlığı Zor Durumda Kalanlara Aylık Ödeme Yapıyor!

HASTALARA NAKİT DESTEK ÖDEMELERİ YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bazı hastalıklara dair özel nakit destekler veriyor. Bu hastalıklardan birisi de Silikozis hastaları oluyor. Bu hastalara hafif silikozis aylığı 1.870 TL, orta silikozis aylığı 1.870 TL ve ağır silikozis aylığı olarak 2.137 TL ödeme yapılıyor. Ödemeler vatandaşlara aylık olarak veriliyor.

AİLELERE HER AY EĞİTİM YARDIMI YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından temin edilen bir diğer sosyal yardım da şartlı eğitim yardımı oluyor. Sosyal güvencesi olmayan ama ihtiyaç sahibi olan ailelere çocuklarının örgün eğitime devam edebilmeleri için nakit destek veriliyor. İlk ve orta öğretim çağında çocukları bulunan aileler bu sosyal yardımdan yararlanabiliyorlar. Bu kapsamda ilköğretimdeki erkek öğrencilere aylık 55 TL, kız öğrencilere 60 TL ödenirken ortaöğretimdeki erkek öğrencilere aylık 70 TL, kız öğrencilere 90 TL ödeniyor.