1915 Çanakkale Köprüsü Ne Zaman Tamamlanacak, Ne Zaman Hizmete Açılacak, Geçiş Ücreti Kaç TL Olacak?

Yapımı devam eden Çanakkale Köprüsü'nün ne zaman biteceği ve ne zaman açılacağı merak konusu oldu. 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman hizmete açılacak? Çanakkale Köprüsü ücretli mi olacak?
1915 Çanakkale Köprüsü Ne Zaman Tamamlanacak, Ne Zaman Hizmete Açılacak, Geçiş Ücreti Kaç TL Olacak?

Türkiye'nin önemli imşaat yatırım projelerinden olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile alakalı önemli gelişmeler oluyor. Hızlı bir şekilde yapımına devam edilen dev köprünün Son Tabliye Montaj Töreni bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ron tabliyesinin de montajlanması ile köprüye dair merak edilenler sorgulanmaya başlandı. 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak?

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ NE ZAMAN AÇILACAK?

Türkiye'nin önemli projeleri içerisinde gösterilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma töreni 18 Mart 2017'de atılmıştı. Temel atılma töreninin ardından hızlı bir şekilde yapılan çalışmalarla önemli aşamalar kaydedildi. Pandemi sürecinde dahi yavaşlamayan çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Yapılan planlama ise 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımının 2022 yılına kadar sona erdirilmesi şeklindeydi. Çalışmalarda aksama meydana gelmemesi nedeniyle planlanan açılış takviminde herhangi bir değişiklik olmadı. 1915 Çanakkale Köprüsü Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıldönümünde 18 Mart 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü Ne Zaman Tamamlanacak, Ne Zaman Hizmete Açılacak, Geçiş Ücreti Kaç TL Olacak?

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NÜN UZUNLUĞU KAÇ METRE?

1915 Çanakkale Köprüsü, Türkiye'nin sombol yapılarından olmaya aday bir proje olarak öne çıkıyor. Tamamlandığında dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olacak olan Çanakkale Köprüsü'nün uzunluğu 2023 metre olacak. Köprünün uzunluğunun 2023 metre olarak belirlenmesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yılını sembolize edeceği bildirildi. Çanakkale Köprüsü tamamlanıp hizmete açıldığı zaman Çanakkale Boğazı yalnızca 6 dakikada geçilebilecek. Özellikle olumsuz hava şartlarında aksayan Çanakkale Boğazı trafiği bu köprünün hizmete girmesiyle ortadan kalkmış olacak.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ ÜCRETLİ Mİ OLACAK, KAÇ TL'YE GEÇİLECEK?

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ücretli olup olmayacağı hakkında da merak yaşanıyor. 1915 Çanakkale Köprüsü kamu kaynakları ile değil özel teşebbüs kaynakları ile yapılıyor. Bundan dolayı da yapılan anlaşma gereği belirli bir süre 1915 Çanakkale Köprüsü'nden tüm geçişler ücrete tabi olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücretinin ne kadar olacağı ise henüz netlik kazanmadı.