1915 Çannakale Köprüsü İle Beraber Bölgedeki Konut Fiyatları Da Yükseliyor!

1915 Çanakkale Köprüsü büyük bir hızla inşa edilmeye devam edilirken köprü yükseldikçe çevresindeki emlak fiyatları da rekor hızla yükselmeye devam ediyor!1915 Çanakkale Köprüsü Avrupa ve Asya Yakası keson ayakları yükselmeye başladı.
1915 Çannakale Köprüsü İle Beraber Bölgedeki Konut Fiyatları Da Yükseliyor!

1915 Çanakkale Köprüsü büyük bir hızla inşa edilmeye devam edilirken köprü yükseldikçe çevresindeki emlak fiyatları da rekor hızla yükselmeye devam ediyor!

1915 Çanakkale Köprüsü Avrupa ve Asya Yakası keson ayakları yükselmeye başladı.



Köprü ayaklarının görünmeye başlanması ile beraber emlak yatırımcılarının bölgeye olan ilgisi de arttı.



Emlak Yatırımcıları Lapseki ve Yakın Çevresini Takibe Aldı



Konu hakkında açıklama yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Ayakların en üstünde Seyit Onbaşı'mızın Çanakkale Savaşları'ndaki kahramanlığını anlatan anıtı olacak. 318 metre yüksekliğindeki ayaklar 18 Mart 2020 tarihine kadar tamamlanacak. Hem denizdeki hem de karadaki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki 18 Mart'ta hep birlikte 318 metre yüksekliğindeki köprü ayaklarını görmüş olacağız" diyerek köprü hakkında bilgi verdi.



1915 Çannakale Köprüsü İle Beraber Bölgedeki Konut Fiyatları Da Yükseliyor!



Köprünün yükselmeye başlaması ile yatırımcıların da bölgeye olan ilgisinin arttığını belirten Başkan Yılmaz "1915 Çanakkale Köprüsü'yle birlikte burada çok büyük bir değişim yaşanıyor. Köprünün ayakları görmeye başladığımız için her geçen gün biraz daha talepler artıyor.



Köprünün, hem bölge ekonomisine hem de Lapseki ekonomisine çok büyük katkısı var. Bugün otel yapmak isteyenler, yat limanıyla ilgili çalışma yapmak isteyenler, farklı yatırımlar yapmak isteyenler bize gelmeye başladı. Bu talepler bundan sonra daha da artacak ve bununla beraber de elbette Lapseki daha da büyüyecek" dedi.



Çanakkale Köprüsü Güzergahı Nereden Geçiyor?



Köprü tamamlandığında Türkiye'nin göz bebeği olan İstanbul'un da içerisinde yer aldığı Marmara Bölgesinde yer alan 5. asma köprü olarak hizmete girecek. Köprünün bir ayağı Anadolu Yakası sınırları içerisinde yer alan Lapseki'nin Şekerkaya mevkisinde yer alırken diğer ayağı ise Avrupa Yakası sınırları içerisinde bulunan Gelibolu'nun Sütlüce mevkisinde yer alacak. Bu iki nokta arasında yer alacak olan köprü aynı zamanda Çanakkale Boğazının da ilk köprüsü olma özelliğine sahip olacak.



1915 Çannakale Köprüsü İle Beraber Bölgedeki Konut Fiyatları Da Yükseliyor!

Tamamlandığında 2X3 şerit ile hizmet verecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü 4 bin 608 metrelik toplam uzunluğu ile dikkat çekecek. Boğazın yeni gerdanlığı olarak lanse edilen köprü için kamulaştırma çalışmalarına ise ekipler tüm hızı ile devam ediyor. Deniz dibi tarama çalışmalarının tamamlandığı köprü inşaatında şimdilik her şey yolunda gidiyor ve ekipler titiz bir şekilde projeyi adım adım hayata geçirmeye devam ediyor.



Emlak365.com