2018 Seçimini En Doğru Tahmin Eden Şirketti! ORC Araştırma Partilerin Son Oylarını Açıkladı

2018 seçimleri öncesinde gerçekleştirdiği anket araştırması ve tahminleri ile dikkat çeken ORC Araştırma 2021 yılı sonunda partilerin oy oranlarını açıkladı. AK Parti, CHP ve diğer partilerin oyları.
2018 Seçimini En Doğru Tahmin Eden Şirketti! ORC Araştırma Partilerin Son Oylarını Açıkladı

2021 yılı sonunda partilerin oy oranlarına dair gerçekleştirilen araştırmalardan birisi daha açıklandı. ORC Araştırma Şirketi tarafından hazırlanan anket araştırmasında ekonomik sorunların başta olduğu döneme dair veriler paylaşıldı.

PARTİLERİN OY ORANLARINA DAİR YENİ AÇIKLAMA

ORC Araştırma Şirketi 2018 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini en doğru tahmin eden araştırma şirketi olmuştu. Firma 2021 sonunda 3 Aralık ile 9 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 41 şehirde ve 3.920 vatandaş ile gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına bakıldığında AK Parti'nin halen listede ilk sırada yer aldığı görülüyor. Bunun yanında 11 partinin ise baraj altında kaldığı tahmin edildi.

Elde edilen verilere göre AK Parti'nin oy oranı son dönemde yüzde 30.3 bandında bulunuyor.

Listenin ikinci sırasında ise yüzde 25.5'lik oranla CHP yer alıyor. İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 15.9 seviyesinde yer alıyor.

Diğer partilerin oy oranları ise MHP üzde 8.8, HPD yüzde 8.1 bandında, Deva Partisi 3.3, Gelecek Partisi yüzde 3.0, SP 1.4, Memleken Partisi ise yüzde 1.0

2018 Seçimini En Doğru Tahmin Eden Şirketti! ORC Araştırma Partilerin Son Oylarını Açıkladı

11 PARTİ BARAJ ALTINDA KALDI

ORC Araştırma Şirketi anketine aralarında MHP ve HDP'nin yer aldığı 11 parti baraj altında kaldı. DEVA, Gelecek, Saadet, Türkiye Değişim Partisi, Memleket Partisi, Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti ve Türkiye İşçi Partisi, yüzde 10 barajının gerisinde yer alıyorlar.