2019 Değer Artış Kazancı Vergisi ve Değer Artış Kazancı İstisnası

Gayrimenkul değer artış kazancı beyannamesi için geri sayım başladı. 2018 yılında ev satanlar bu haber sizi ilgilendiriyor...
2019 Değer Artış Kazancı Vergisi ve Değer Artış Kazancı İstisnası

Gayrimenkul değer artış kazancı beyannamesi için geri sayım başladı. 2018 yılında ev satanlar bu haber sizi ilgilendiriyor...

2018 yılında satın aldığı evi ya da işyerini satan kişiler bu taşınmazı 5 sene içerisinde satın aldıysa bu satıştan elde ettiği kar üzerinden değer artış kazancı vergisi ödemekle yükümlü oluyor.



Gayrimenkul Değer Artış Kazancı Vergisi 2019



Ülkemizde uygulanmakta olan vergi kanununa göre taşınmaz satışlarında gayrimenkul değer artışı kazancı vergisi alınmakta olup bu vergi aldığı taşınmazı 5 yıl içerisinde elden çıkaran kişileri ilgilendirmektedir.



Örneğin 2013 yılı ve sonrasında aldığı taşınmazı 2018 yılında satan kişiler 2019 gayrimenkul değer artış kazancı vergisi ödeme yükümlülüğü altına girmektedir. Bu nedenle bu kişilerin değer artış kazancı beyannamesi vererek önce bu kazançlarını beyan etmeleri ardından da değer artış kazancı vergisi ödemeleri kanuni bir zorunluluktur.



Gayrimenkul Değer Artış Kazancı Muafiyeti / İstisnası 2019



Değer artış kazancı istisnası 2019 yılında 14 bin 800 lira olarak uygulanmaktadır. Yani alış ve satış arasındaki fark bu rakamın altında kalan kişilerin beyanname vermesine ve bu vergiyi ödemesine gerek yoktur.



Değer Artış Kazancı İndirilecek Giderler



2019 gayrimenkul değer artışı istisnası tutarı



Satış sırasında ödenen tapu harcı



Söz konusu taşınmaz konut kredisi çekilerek satın alındıysa konut kredisi masrafları ve faizi



2019 Değer Artış Kazancı Beyannamesi Verme Tarihleri



Değer artış kazancı ödeyecek olan kişiler için beyanname verme tarihi Mart ayında başlıyor. 1 Mart - 25 Mart 2019 tarihleri arasında gayrimenkul değer artışı vergisi için beyanname verme zorunluluğu bulunuyor.



Gayrimenkul Değer Artış Kazancı Vergisi Ödeme Tarihleri



Beyanname veren ve değer artış kazancı vergisi ödemesi çıkan kişiler için birinci taksit Mart ayında ödenirken ikinci taksit ise Temmuz ayında ödenecek. İsteyen kişiler ödemelerini peşin olarak Mart ayında yapabilecek.



Bankaların güncel kredi oranlarını, TOKİ Projelerini ve kura sonuçlarını, konut ve inşaat sektöründeki gelişmelerinden anlık haberdar olmak için bizi takip edin...



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



Facebook Konut Kredisi ve Emlak Haberleri Kapalı Grubumuza Katılmak İçin TIKLAYINIZ



Facebook sayfamız için TIKLAYINIZ



Twitter sayfamız için TIKLAYINIZ



Haber Kaynağı: Emlak365.com