2019 Emlak Vergisi Ödeme Tarihleri! Emlak Vergisi Ne Zaman, Nereden, Nasıl Ödenir?

Türkiye'de milyonlarca taşınmaz sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri, emlak vergisi ödeme yerleri ve yöntemleri haberimizde!Taşınmaz sahiplerinin düzenli ödediği vergiler arasında yer alan emlak vergisi ev, arsa ve işyeri sahipleri tarafından ödenmektedir.
2019 Emlak Vergisi Ödeme Tarihleri! Emlak Vergisi Ne Zaman, Nereden, Nasıl Ödenir?

Türkiye'de milyonlarca taşınmaz sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri, emlak vergisi ödeme yerleri ve yöntemleri haberimizde!

Taşınmaz sahiplerinin düzenli ödediği vergiler arasında yer alan emlak vergisi ev, arsa ve işyeri sahipleri tarafından ödenmektedir.



Emlak Vergisi Ne Zaman Ödenir?



Taşınmaz satın alan kişiler emlak vergisi mükellefi olarak vergi ödeme yükümlülüğü altına girer.



Emlak vergisi her sene ödenen düzenli vergiler arasında yer almakta olup isteyen kişiler için tek ödeme isteyen kişiler içinde her yıl 2 eşit taksit halinde ödeme imkanı bulunmaktadır.



Emlak vergisi beyan tarihi Mart ayında başlamakta olup Emlak Vergisi birinci taksit son ödeme tarihi o senin Mayıs ayının son işgünü olarak uygulanmaktadır. Yani ilk taksit ödemeleri Mart ayında başlamakta olup Mayıs ayının son iş günü sona ermektedir.



Tek ödeme yapmak isteyen kişiler emlak vergisi borç tutarı rakamının hepsini tek bir seferde ödeyerek kapatmaktadır.



Emlak vergisini taksitle ödemek isteyen kişiler için ise ikinci taksit dönemi o senenin Kasım ayı olarak uygulanmaktadır. Emlak vergisi ikinci taksit son ödeme tarihi 2019 yılında 1 Kasım 2019 tarihinde başlayacak olup 30 Kasım 2019 Cuma günü olarak uygulanacak.



Emlak Vergisi Nasıl Ödenir?



Emlak vergisi herhangi bir vergi dairesinden veya artık e devlet uygulaması içinde yer alan e vergi dairesi sayfası aracılığı ile gayet kolay ödenebilmektedir. Diğer yandan aynı uygulamalar üzerinden kişiler TC kimlik numaraları ile rahatlıkla emlak vergisi sorgulama ekranları üzerinden vergi borçlarını sorgulayabilir veya beyanda bulunup emlak vergilerini ödeyebilirler.



Emlak vergileri devlet tarafından taksitle tahsil edilmez ancak günümüzde birçok bankanın kendi uygulamaları aracılığı ile de ödenebilen emlak vergisi bankalar tarafından zaman zaman taksitle tahsil edilmektedir.



Emlak vergisi diğer yandan aslında tamamen beyana dayalı bir vergi türüdür. Emlak vergisinde esas olarak alınan emlak vergisi beyannamesinde vatandaşların devlete beyan ettiği taşınmaz değeridir.



Emlak Vergisi Hesabı Nasıl Yapılır?



Emlak vergileri devlet tarafından büyük şehir ve büyük şehir dışı ve bunun dışında konut ve arsa olarak bölümlere ayrılmıştır. Bilhassa emlak vergisi hesaplama konusunda taşınmasın bulunduğu yerin büyükşehir sınırlarına girip girmediğine dikkat edilmelidir.



Şayet büyük şehir sınırlarına giren bir konut söz konusu ise bunu emlak vergisi beyan edilen değerin binde 2 si olarak alınırken şayet konut büyük şehir sınırları dışında bir yerde ise o zaman emlak vergisi binde 1 e düşer.



Emlak365.com