2019 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar?

2019 yılında ödenecek olan kentsel dönüşüm kira yardımı tutarları açıklandı. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?
2019 Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar?

2019 yılında ödenecek olan kentsel dönüşüm kira yardımı tutarları açıklandı. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı evleri kentsel dönüşüme giren kişilere destek amacı ile kentsel dönüşüm kira yardımı ödüyor.



Devlet evini anlaşma yolu ile kentsel dönüşüme veren kişilere 18 ay boyunca kira desteği ödemesi yapıyor. Ödenen bu tutar ev sahiplerine, kiracılara ve ayni hak sahiplerine oturdukları şehre göre belirlenerek veriliyor. Bakanlık bu sene aldığı karar ile rakamlarda değişikliğe gitmedi ve 2018 yılında belirlenen rakamların ödenmeye devam edeceğini duyurdu.



İstanbul Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar?



Türkiye'de barınma giderlerinin en yüksek olduğu illerimizden biri olan İstanbul'da bu nedenle kentsel dönüşüm kira yardımı diğer illere göre daha yüksek ödenmektedir. İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı 960 lira olarak ödenmekte olup yine bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.920 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 bin 800 lira ödeme yapılmaktadır.

Ankara Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar?



Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı olarak İstanbul'da ki tutarlar ödenmekte olup yine İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı içinde bu rakamlar üzerinden ödeme yapılmaktadır. Yani Türkiye'nin 3 büyük ili arasında yer alan Ankara, İstanbul ve İzmir için kentsel dönüşüm kira yardımı aylık 960 lira olarak uygulanmakta olup yine bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.920 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 bin 800 lira ödeme yapılmaktadır.



İllere Göre Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Tutarları Ne Kadar?

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 595 Lira Olan İller

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 595 lira olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.190 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 2 bin 975 lira ödeme yapılmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 675 Lira Olan İller

Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı olarak 675 lira ödenmekte olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.350 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 3 Bin 375 lira ödeme yapılmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 755 Lira Olan İller

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 755 lira olarak ödenmekte olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.510 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 3 Bin 775 lira ödeme yapılmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 830 Lira Olan İller

Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı 830 lira olarak ödenmekte olpu bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.660 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 Bin 150 lira ödeme yapılmaktadır.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 905 Lira Olan İller

Adana, Antalya, Bursa ve Konya illerinde kentsel dönüşüm kira yardımı olarak 905 lira olarak ödenmekte olup bir kereye mahsus olmak üzere kiracılara 1.810 lira ve sınırlı ayni hak sahiplerine de 4 Bin 525 lira ödeme yapılmaktadır.