2019 Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkelere ve aynı zamanda Schengen vizesini tanıyan ülkelere giderken alınması gereken Schengen vizesi için istenen evraklar zaman zaman vize alan kişiye veya vizenin türüne göre değişiklik göstermektedir. Schengen vizesi için gerekli evraklar vize işlemleri henüz başlamadan mutlaka hazırlanmalı ve eksiksiz olmalıdır.
2019 Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Özellikle Avrupa Birliği üyesi ülkelere ve aynı zamanda Schengen vizesini tanıyan ülkelere giderken alınması gereken Schengen vizesi için istenen evraklar zaman zaman vize alan kişiye veya vizenin türüne göre değişiklik göstermektedir. Schengen vizesi için gerekli evraklar vize işlemleri henüz başlamadan mutlaka hazırlanmalı ve eksiksiz olmalıdır.

Almanya Vize İçin Gerekli Evraklar



Almanya’ya gidecek olanlardan vize için istenen belgeler Almanya bir Avrupa Birliği üyesi olarak zaten Schengen bölgesi içinde yer aldığından tüm Avrupa Birliği ülkeler ile aynıdır. Almanya vizesi için gerekli evraklar gelir durumunu, iş durumunu ve medeni durumu gösterir evraklar olarak üçe ayrılır.



Schengen Vizesi Başvuru Formu



Schengen vizesi için başvuruda bulunurken ilk olarak yapılması gereken Schengen vizesi için doldurulacak başvuru formuna internet üzerinden ulaşmak ve bu formu doldurmaktır. Söz konusu başvuru formları IDATA ve KOSMOS internet sitelerinde bulunmaktadır.



Schengen Vizesi Fiyat 2019



Özellikle Avrupa birliğine seyahat edecek kişileri ilgilendiren bir önemli konuda Schengen vizesi almak için ödenmesi gereken ücretler hakkında bilgidir. Vize fiyatları Türkiye’de KOSMOS ve IDATA gibi iki büyük aracı kuruluşta tüm ülkeler için 60 Euro dur. 12 yaşından küçüklerden ücret alınmaz. Ancak bu ücrete bir de takribi 20-30 euro arası bir işlem ücreti de ayrıca eklenir.



2019 Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?



Schengen Vizesi Nasıl Alınır



Herhangi bir Avrupa Birliği ülkesine seyahat etmeden hangi koşullarda Schengen vizesi alınacağı konusunda bilgi almak son derece önemli. Schengen vizesi temel olarak üç amaçla alınır:



• İş amaçlı olarak alınan vize

• Turistik amaçlı alınan vize

• Eğitim amaçlı alınan vize



İş amaçlı alınan vizede genellikle ziyaret amacına uygun davetiye mektubu ve giden kişinin iş yerinden alınacak belgeler asıl olarak istenirken, turistik amaçlı vizede otel ve uçak rezervasyonları ve bilhassa banka hesap özeti önem taşır. Eğitim amaçlı vizede ise eğitim alınacak kurumdan alınan kabul belgelerinin vize için başvurulacak ülke konsolosluğuna ibraz edilmesi gerekir.



Schengen Vizesi İndirimli Ülkeler



Avrupa Birliği ülkelerine gitmeden önce birçok kişi herhangi bir ülkeden indirimli Schengen vizesi alınabilir mi diye merak edebilir. Schengen vizesi normal şartlarda sadece 12 yaş altı çocuklara ücretsiz verilir. Bunun dışında eğitim amaçlı Avrupa ülkelerine gidecek kişilerden veya bilimsel araştırma amaçlı gidecek bilim adamlarından da vize ücreti alınmaz. Ancak bu gidiş amacının belgelenmesi şarttır.



Schengen Vizesi Başvuru Formu Türkçe



Yurt dışında Avrupa Birliği ülkelerine gidecek bir kişi eğer İngilizce bilmiyorsa Türkçe olarak Schengen vizesi başvuru formu doldurulabilir mi diye sorabilir. Schengen vizesi başvuru formu IDATA ve KOSMOS sitelerinde Türkçe olarak yer almaktadır ve dolayısıyla herkes tarafından dikkatlice okunduktan sonra kolaylıkla doldurulur.



Schengen Vizesi Süresi



Avrupa Birliği ülkelerine gitmek üzere Schengen vizesi alacak kişiler kaç yıllık Schengen vizesi alabilir diye genellikle vize danışmanlık firmalarına soru soruyor veya talepte bulunuyor. Ancak aslında vizes süresi Schengen vizesi için gerekli evraklardan veya kişilerin talebinden bağımsız bir durumdur. Schengen vizesi birçok ülke tarafından genellikle 1 ay ile sınırlı ve 15 günlük ve de tek girişli verilmektedir. Ancak talebe ve kişinin durumuna bağlı olarak 3 ay, 6 ay veya 1 seneye kadar çok girişli vize de verilmektedir. Uzun süreli vize almak genellikle vize alınan ülkenin tutumuna bağlıdır. Bu sebeple uzun süreli vize istemek böyle bir vize alınacağını kesinlikle garanti etmez. Ayrıca vize işlerine aracılık yapan firmaların alınacak vize süresi üzerinde hiçbir etkisi yoktur.



Almanya Turist Vizesi



Almanya’ya tatil amaçlı giden kişiler turizm amaçlı Almanya vizesi çıkarmak için çoğunlukla vize firmalarının kapısını çalar. Almanya hem iş hem de turistik amaçlı birçok Türk’e vize vermektedir. Şayet turistik amaçlı vize alınıyorsa en önemli üç kriter;



• Banka hesabında yeterli para olması

• Otel rezervasyonlarının yapılmış olması

• Uçak biletinin gidiş ve dönüş olarak alınmış olması



Yunanistan Vizesi



Özellikle Türkiye’nin yakın komşusu olması sebebiyle tercih edilen Yunanistan Schengen vizesi diğer AB ülkelerinden alınan vize ile benzer şartlarda verilir. Yunanistan özellikle Türklerin çok fazla gittiği ve ziyaret ettiği bir ülkedir ve bu açıdan özellikle turistik vize isteyenlere hızlı bir şekilde vize vermektedir. Yunanistan’a birçok kişi Türkiye’den arabayla gitmeyi tercih etmektedir. Burada özellikle araba ile gidilecekse vize başvurusu sırasında bunun beyan edilmesi ve araç ruhsatı, ehliyet ve yurt dışı yeşil sigortası gibi belgelerin başvuruya eklenmesi gerekir.



İspanya Vizesi



İspanya’ya özel bir vize var mıdır diye sorulacak olunursa İspanya bir AB üyesi olduğu için İspanya tarafından verilen vizenin Schengen vizesi statüsünde olduğunu söylemek gerekir. İspanya çok sayıda turiste vize verdiği için genellikle turistik vizelerde çok sorun çıkarmayan bir ülkedir.



Fransa Vize Ücreti



Vizesi için Fransa’ya başvuracak kişilerden Fransa vizesi için istenen ücret 60 Euro vize ücreti ve 20 Euro hizmet bedeli şeklinde olacaktır. Diğer ülkeler ile benzer şekilde 12 yaş altı çocuklardan ve eğitim için gidenlerden ücret alınmaz. Fransa özellikle çok fazla turist çeken bir ülke olduğu için Turistik vizelerde şayet temel vize şartları sağlanıyorsa fazla zorluk çıkarmadan kısa sürede vize vermektedir.



Almanya Ulusal Vize



Almanya’da geçerli ulusal vize genellikle Almanya’dan uzun süreli oturum ve vize talep eden kişiler veya Almanya’ya eğitim amaçlı gidecek öğrenciler içindir. Bu vizenin Schengen vizesinden en büyük farkı sadece Almanya’ya özel bir uzun süreli kalış hakkı vermesi ve diğer Avrupa birliği üyesi ülkelerde geçerli olmamasıdır. Bu vize sınırsız oturum hakkı vermez sadece geçici ve vize süresi sonunda sona erecek olan uzun süreli bir kalış hakkı verir. Vize bitiminde vizeyi alan kişi Almanya’da ayrılmak veya tekrar başvuru yapıp vizeyi uzatmak durumunda kalır.



2019 Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?



Almanya Vize Başvuru Formu



Almanya vizesine başvurmak için gerekli formlar IDATA internet sitesinden alınabilir. Almanya Schengen vizesi alanında olduğundan diğer ülkelerin talep ettiği bilgi ve belgeler Almanya için de aynı olacaktır. Ancak doldurmadan önce uyarılar bölümündeki notları okumakta fayda var. Diğer yandan başvuru formunda beyan edilen bilgilerin doğruluğu mutlaka teyit edilmektedir.



Almanya Konsolosluğu Vize



Alman makamlarının IDATA aracı firması ile yaptığı anlaşma sebebiyle vize için Almanya konsolosluğuna başvurmak söz konusu değildir. Ve tüm vize başvuru işlemleri IDATA üzerinden takip edilmektedir. Almanya özellikle iş amaçlı çok fazla Türkün ziyaret ettiği bir ülke olması nedeniyle genellikle çok daha kolay ve uzun süreli vize vermektedir.



Schengen Vize Ücreti Avusturya



Avusturya’dan Schengen vizesi alma ücreti başka Schengen vizesi bölgesi ülkelerinde daha farklı değil. Avusturya veya başka bir Schengen bölgesi ülkesine başvurulursa vurulsun Schengen vizesi için gerekli evraklar temel olarak aynıdır. Diğer yandan Avusturya özellikle son dönemde Türk vatandaşlarına karşı vizede zorluklar çıkarmakta ve kısa süreli vize vermektedir. Avusturya vize başvuru ücreti 60 euro ve hizmet bedeli de 120 TL olarak alınır.



Kaynak: www.emlak365.com