2019 Yılında Dolara Mı, Altına Mı Yatırım Yapmalı?

Altın için yatırım tavsiyesi isteyen kişilere bekledikleri açıklama İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık'tan geldi. Detaylar haberimizde...
2019 Yılında Dolara Mı, Altına Mı Yatırım Yapmalı?

Altın için yatırım tavsiyesi isteyen kişilere bekledikleri açıklama İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık'tan geldi. Detaylar haberimizde...

Son günlerde yükselen altın fiyatları güvenilir yatırım araçları arayan küçük yatırımcıları kararsızlığa itti.



Dalgalı seyreden dolar kuru sonrasında vatandaş "altına mı, dolara mı yatırım yapmalı?" sorusunun yanıtını ararken konu hakkında İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Atayık'tan dikkat çekici açıklamalar geldi.



Artık Devletler Ticaret ve Gümrük Savaşları Yapıyor!



Dünya ekonomisini değerlendiren Atayık artık günümüzde eskiden olduğu gibi topla tüfekle savaşlar yapılmadığını, bunun yerini gümrük ve ticaret savaşlarının aldığını açıkladı.



İngiltere'nin AB'den çıkmak istemesi, Brexit süreci, Amerika ile Çin arasında yaşanan ekonomik savaş, Amerika'nın Venezualla ve İran'a uyguladığı yaptırımlar ile piyasalarda güvensizlik dalgası yayıldığına dikkat çeken Atayık bu dalgalanmanın altına yatırım iştahını arttırdığını söyledi.



Altının her zaman yatırımcılar tarafından güvenilir liman olarak kabul edildiğini belirten Mustafa Atayık belirsizlikler arttıkça diğer yatırım araçlarından çıkan büyük yatırımcıların altına yönelmesi ile altın fiyatlarında yükseliş yaşandığını dile getirdi.



Altının Ons Fiyatı Ne Kadar Yükselir?



İKO Başkanı Mustafa Atayık altının ons fiyatının şu anda 1,230 bandında seyrettiğini söylerken nereye kadar çıkacağı konusunda ise kesin bir rakam vermenin mümkün olmadığını söyledi.



Atayık açıklamasında Yatırımcılara tavsiyem, bugüne kadar uzun vadede hep kazandıran ve yüzleri güldüren altına ve mücevhere yatırım yapmaya devam etsinler. Çünkü, satın alınan ve yatırım araçları arasında yıllar geçse de geri dönüşü mümkün olan, değer kaybetmeyen tek meta altındır. Altın, belirsizlik dönemlerinde değer kazansa da bugüne kadar ülkemizde kötü günlerin ve ekonomik krizlerin can simidi olmuştur ve olmaya devam edecektir" diyerek altına yatırım tavsiyesinde bulundu.



Seçimlerden Sonra Ekonomi Rahatlar!



Dolar kurunda yaratılmak istenen şok dalgası ve ani çıkış havasının Merkez Bankası tarafından püskürtüldüğünü belirten Atayık seçim sonrası Türkiye üzerindeki kara bulutların dağılacağını, piyasanın önünü görmesi ile beraber yeniden yukarı yönlü bir yükselişin yaşanacağını beklediğini dile getirdi.



Emlak365.com