2019 Yılında Ev Alınır Mı, Konut Yatırımı Ne Kadar Mantıklı?

Düşen konut satışları nedeni ile ev sahibi olmak isteyen kişiler için oldukça cazip fırsatlar sunuluyor. Peki, 2019 yılında ev alınır mı, konut yatırımı mantıklı mı?
2019 Yılında Ev Alınır Mı, Konut Yatırımı Ne Kadar Mantıklı?

Düşen konut satışları nedeni ile ev sahibi olmak isteyen kişiler için oldukça cazip fırsatlar sunuluyor. Peki, 2019 yılında ev alınır mı, konut yatırımı mantıklı mı?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler için düşen konut fiyatları nedeni ile oldukça cazip fırsat dönemi başladı.



Konut Fiyatları Yüzde 40 Düştü!



Özellikle de markalı konut projeleri için düşen konut satış rakamları nedeni ile yatırım için cazip fırsat dönemi başladı.



Konut satış rakamları düştüğü için ellerinde oluşan konut stokunu tüketmek isteyen müteahhitler konut fiyatlarına indirim üstüne indirim yapmaya başladı.



Özellikle de bankalardan kredi çekmekte zorlanan, bankalara olan kredi borcu için acil ödeme yapması gereken ya da bankadan kredi çekerek yüksek faiz oranı ile borçlanmak istemeyen müteahhitler konut fiyatlarına yüzde 40'a yakın indirim yapmaya başladı.



Konut Stoku 2 Milyona Yaklaştı!



Ev sahibi olmak isteyen kişiler rekor kıran konut kredisi faiz oranları nedeni ile ev sahibi olmak için beklemek zorunda kalıyor.



Elinde nakit parası olanlar ise konut almak yerine paralarını vadeli mevduat hesabına yatırmayı tercih ediyor. Durum böyle olunca konut satışları faizden her iki açıdan da olumsuz etkileniyor.



Türkiye'de konut stoku konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çalışma başlatılırken yürütülen çalışmalar kapsamında ilk edinilen kesin olmayan bilgilere göre Türkiye'de konut stoku 2 milyona yaklaştı.



2 milyon adet ile rekor boyutlara ulaşan konut stokunu bitirmek isteyen müteahhitler hem konut fiyatlarına indirim yapıyor hem de pek çok markalı konut projesi için yüzde 0.98 konut kredisi faiz oranı ile kredi desteği sağlanıyor.



Uzun Vadede Konut Yatırımı Yapanlar Kazanacak!



Ekonomistlere göre kısa vadede dolar kuru ve vadeli mevduat hesapları kazanç sağlasa da uzun vadede konuta talebin yeniden artması ile beraber konut fiyatları büyük bir hızla yükselecek.



Uzun süredir konut fiyatlarına zam yapamayan müteahhitler hem yükselen inşaat maliyetleri rakamları nedeni ile zam yapmak zorunda kalacak hem de konuta talep arttıkça konut fiyatları yükselecek.



Buna ek olarak azalan yeni inşaat ruhsatları da konut üretiminin rekor seviyede düştüğünü gösteriyor ki bu da konutların ileride değerleneceği anlamına geliyor.



Yani şimdi konuta yatırım yapanlar kriz atlatıldığı anda bu yatırımların karşılığını mutlaka alacaklar.



Emlak365.com