2019 Yılında Ev Sahibi Olanlar, Konut Satın Alanlar Dikkat! Emlak Vergisi Bildirimi İçin Süre Doluyor

Ev sahibi olanlar kişinin konut satın aldıkları yıl sonuna kadar emlak vergisi bildiriminde bulunmaları gerekiyor.
2019 Yılında Ev Sahibi Olanlar, Konut Satın Alanlar Dikkat! Emlak Vergisi Bildirimi İçin Süre Doluyor

Ev sahibi olanlar kişinin konut satın aldıkları yıl sonuna kadar emlak vergisi bildiriminde bulunmaları gerekiyor. Peki emlak vergisi bildirimi nedir, nereye nasıl yapılır, yapılmazsa cezası var mı?

Ev satın alanların yapmaları gereken işlemler arasında en önemlilerinden biri de emlak vergisi bildirimi olarak öne çıkıyor.



2019 Yılında Ev Alanlar İçin Kritik Süreç Başladı!



Bu sene içerisinde ev alan kişilerin 31 Aralık 2019 tarihine kadar mutlaka emlak vergisi bildiriminde bulunmaları zorunlu olarak tutuluyor.



Yıl sonunun dolmasına 3 ay kala alınan yani Ekim ayı itibari ile alınan konutlarda ise bir kolaylık tanınıyor ve 3 ay içerisinde verilmesine izin veriliyor. Yani örneğin Aralık 2019 itibari ile ev alan kişilere Mart ayına kadar bildirimde bulunmalarına izin veriliyor.



Emlak Vergisi Bildirimi Nedir?



Konut sahibi olan kişilerin vermelerinin zorunlu olduğu beyannameler arasında yer alan emlak vergisi bildirimi ile taşınmazın el değiştirdiği bilgisi resmi mercilere iletilmektedir.



Emlak Vergisi Bildirimi Nasıl Yapılır?



Konut sahibi olan kişilerin söz konusu konutun satın alındığı taşınmazın adresinin bağlı olduğu belediyelere emlak vergisi bildirimi için başvuruda bulunmaktadır.



Burada belediye görevlisi tarafından verilen beyanname doldurulur ve tapu bilgileri ile kişinin kimlik belgeleri kayıt altına alınır. Sonrasında ise emlak vergisi bu beyanname üzerinden hesaplanarak tahakkuk ettirilir.



2019 Yılında Ev Alanlar Emlak Vergisi İçin Ne Zaman Ödeme Yapacak?



Emlak vergisi ödemesi konutun satın alındığı tarihi takip eden yıl içinde ödenir. Yani bu sene ev alan kişiler 2020 yılında emlak vergisi ödeyecek.



Emlak365.com