2020 Asgari Ücret Zam Oranı İçin CHP'den Yeni Açıklama Geldi!

Asgari ücrete zam görüşmeleri devam ederken 2019 yılında ekonomide yaşanan dalgalanma ve pek çok ürüne gelen zam nedeni ile geçinmekte zorlanan vatandaş 2020 için iyi bir zam bekliyor.
2020 Asgari Ücret Zam Oranı İçin CHP'den Yeni Açıklama Geldi!

Asgari ücrete zam görüşmeleri devam ederken 2019 yılında ekonomide yaşanan dalgalanma ve pek çok ürüne gelen zam nedeni ile geçinmekte zorlanan vatandaş 2020 için iyi bir zam bekliyor. 2020 yılında asgari ücret kaç TL olur, asgari ücrete kaç lira zam gelir?

2020 asgari ücret görüşmeleri sürerken vatandaş zorlaşan geçim şartları nedeni ile iyi bir zam bekliyor.



Türkiye'de asgari ücretli çalışanların ve ailelerin de hesaba katılması ile 15 milyona yakın kişi açıklanacak olan zam oranını merakla beklemeye başladı.



CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA: ADİL ÜCRET HERKESİN HAKKI, ASGARİ ÜCRETE ZAM ORANI BUNA GÖRE BELİRLENMELİ!



Konu hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yayımladığı yazılı metinde 15 milyona yakın kişinin anayasal hak olan adil ücret hakkından yararlanamadığını belirterek "Asgari ücretli çalışanların aileleri de hesaba katıldığında, Türkiye'de 15 milyona yakın yurttaş anayasal bir hak olan adil ücret hakkından yararlanamamaktadır.



Kısacası Türkiye'de asgari ücret sorunu bir insan hakları sorunudur. Yaşanan artışlar bu bir yıllık süre içerisinde asgari ücretlinin mutfağındaki payı düşürmeye devam ediyor. 2019 Ocak ayında içinde bulunduğumuz aralık ayına geçen sürede asgari ücretlinin sofrasındaki et 5 kilo, tavuk 41 kilo, pirinç 50 kilo, zeytin 15 kilo azalırken çocuğuna aldığı süt 138 paket, içtiği çay ise 15 paket azalmıştır.



İktidar yetkililerinin kırmızı etten diğer besin gıdalarına tüketim artışı olduğunu ve bunun da refah seviyesini artırdığını söylemesine rağmen, asgari ücretlinin sofrasındaki temel besin maddelerinde alım gücü son bir yıllık sürede azaldığı hem TÜİK verileri hem de güncel market fiyatlarınca ortaya çıkıyor.



Kısacası milyonlarca asgari ücretli ve ailesi refah içerisinde değil, açlık sınırının altında yaşam savaşı veriyor" diyerek asgari ücrete tüm bunların göz önüne alınarak zam yapılmasını tekrarladı.



Emlak365.com