2020 Asgari Ücret Zammı İçin Patronlardan Son Dakika Açıklaması Geldi!

İşveren ve işçi temsilcileri ile Çalışma ve Sosyal Politikalar Başkanlığı hakemliğinde devam eden 2020 asgari ücret zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra patronlardan yeni bir açıklama geldi.
2020 Asgari Ücret Zammı İçin Patronlardan Son Dakika Açıklaması Geldi!

İşveren ve işçi temsilcileri ile Çalışma ve Sosyal Politikalar Başkanlığı hakemliğinde devam eden 2020 asgari ücret zammı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra patronlardan yeni bir açıklama geldi. Detaylar haberimizde...

Milyonlarca çalışanın yakından takip ettiği 2020 asgari ücret zam görüşmeleri devam ediyor.



Konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Geldikleri noktayı görelim jestimizi yaparız" açıklaması sonrası patronlardan yeni açıklama geldi.



TİSK: MAKUL VE DENGELİ BİR ASGARİ ÜCRET BELİRLENMELİ



Konu hakkında yazılı bir açıklama yayımlayan TİSK “Ülkemizin bugün ulaştığı ekonomik değerde, işçinin de işverenin de çok büyük payı var. Çalışanların yaşam koşullarının da farkındayız. Gönül ister ki tüm ücretler yükselsin.



Ancak, gerçekçi ve stratejik bakış açısı ile yeni yatırım çekmemiz için, yanı başımızdaki ülkelere yatırım kaptırmamak için, makul ve dengeli bir asgari ücretin tespit edilmesi elzem" diyerek yüsek zamma karşı çıktı.



ASGARİ ÜCRETTE DEVLET DESTEĞİ 2020 YILINDA DA DEVAM ETMELİ



TİSK yayımladığı açıklamasında “Son dört yıldır işverenlere verilen asgari ücret desteği için hükümetimize tekrar teşekkür ederiz. İşveren olarak yüzde 2 ile en yüksek katkı sağladığımız İşsizlik Sigortası Fonu’ndan bu yıl 150 lira olarak karşılanan bu desteğin, 2020’de 200 lira ve tüm işletmeleri eşit şekilde kapsayıp devam etmesini bekliyoruz.



Ayrıca destekten yararlanma koşulları kapsamında toplu iş sözleşmeli iş yerleri için uygulanan prime esas günlük kazançtaki üst limitin artırılarak sürmesini istiyoruz. Yüzde 2 olan İşsizlik Sigortası İşveren Payı’nın 2020 yılı için alınmamasını, SGK İşveren Desteği’nin yüzde 5’ten yüzde 6’ya yükseltilmesini ve bu oranın toplu iş sözleşmeli işyerlerinde yüzde 7 olarak uygulanmasını talep ediyoruz.



Rekabette olduğumuz çoğu ülkeden ve OECD ortalamasından oldukça yüksek olan ücret üzerindeki vergi yüklerinin de tekrar gözden geçirilmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.



Emlak365.com