2020 Asgari Ücret Zammı İçin Yaşam Maliyeti Teklifine Göre En Az Maaş Kaç Lira Olacak?

Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılacak olan toplantı için geri sayım hızlanırken Türk İş Başkanı Atalay son dakika açıklaması yaptı.
2020 Asgari Ücret Zammı İçin Yaşam Maliyeti Teklifine Göre En Az Maaş Kaç Lira Olacak?

Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılacak olan toplantı için geri sayım hızlanırken Türk İş Başkanı Atalay son dakika açıklaması yaptı. Asgari ücret teklifinde yaşam maliyeti önerisini atan Atalay'ın açıkladığı rakama göre asgari ücret beklentisi kaç lira oldu?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı gündemi meşgul etmeye devam ediyor.



2020 yılında asgari ücret için işçi sendikaları tekliflerini açıklamaya devam ederken işveren tarafının ilk teklifi merakla bekleniyor.



TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: En Az Asgari Ücret 2 Bin 578 Lira Olmalı!



Konu hakkında açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay "Ben mikrofon tutmaya korkuyorum artık. Başıma iş gelmesin diye elimi koyuyorum. Çünkü herkesin kafasında o var. Biz burada 17 sendika beraber karar verdiler.



4'ten başladık 8 oldu. Ya Yüksek Hakeme gidecektik ya greve gidecektik ya imzalayacaktık. Biz, imzalama yolunu seçtik. Tarım-İş sözleşmesini kendi imzalar, madenin kendisi imzalar. Benim öyle bir yetkim yok. Yani arkadaşların tamamı mutabık kaldılar.



Bana dediler 'Başkan in aşağı imzala.' Ben, sembolik orada oturdum. Öyle bir ihale kaldı ki ne tarımı ne madeni biliyor, beni biliyor millet. Yanlış bir iş yapmadık. Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira. Yaşam maliyetinin altında hiçbir şey oturup konuşmayız" diyerek en az 2 bin 528 lira talep ettiklerini duyurdu.



CHP'nin Asgari Ücret Teklifi 2 BİN 500 TL



CHP adına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada "asgari ücret en az devletin alacağına yaptığı artış kadar artırılmalı, bunun üzerine refah payı konulmalı" dediğini anımsatan Öztrak, vergilere, cezalara yüzde 22,58 zam yapıldığına, bunun üzerine yüzde 1 refah payı konulduğunda, asgari ücretin en az 2 bin 500 lira olması gerektiğine işaret etti.



Emlak365.com