2020 Kasım Erken Seçim Olacağı Tartışmalarına Ak Parti Son Noktayı Koydu

Bir süredir gündemde yer alan erken seçim konusuna dair en yetkili parti olan AK Parti'den çok net bir açıklama geldi.
2020 Kasım Erken Seçim Olacağı Tartışmalarına Ak Parti Son Noktayı Koydu

Bir süredir gündemde yer alan erken seçim konusuna dair en yetkili parti olan AK Parti'den çok net bir açıklama geldi. Numan Kurtulmuş tarafından yapılan basın açıklamasında seçimlerin vaktinde ve 2023 yılında yapılacağı ifade edildi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bir takım ziyaretlerde bulunmak amacıyla Ordu'ya gitti.



Burada gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında bir basın açıklaması yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş gündemin sıcak konularına dair açıklamalarda bulundu.



Bu kapsamda erken seçim konusuna ilişkin açıklamalarda bulunana Numan Kurtulmuş, basında yer alan iddiaları değerlendirdi. İşte o açıklamalar,



AK PARTİ'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI



Son dönemlerde siyaset gündeminde yer alan bazı iddialar erken seçim konusunu gündeme getirmişti. Bir anda hızla yayılan bu iddialar karşısında bazı basın organlarında erken seçim için tarihler verilmiş ve erken seçimlerin 2020 Kasım ayında yapılacağı iddia edilmişti.



Bu iddiaların ardından CHP kanadından gelen ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen erken seçim için düzenleme olursa destek veririz açıklaması, bu iddiaları alevlendirmişti.



Gündemde erken seçime dair son gelişmeler bu şekilde olurken Ordu'da konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş şu ifadeler ile erken seçim olmayacağını duyurdu.



"Şunu çok açık ifade edeyim Türkiye, seçimden daha yeni çıktı. Türkiye geçtiğimiz 4 yıl içerisinde 5 önemli seçimi gerçekleştirdi. Genel seçim, yerel seçim, anayasa referandumu ve Cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Dolayısıyla Türkiye zaten seçimler dönemini geride bıraktı."



Emlak365.com