2020 Tapu Harcı Gerçek Beyan ve Tapuda Ekspertiz Zorunluluğu Kanunu İptal Edildi!

2020 yılında tapu harcının gerçek değeri için ikinci el ekspertiz zorunluğunu getirecek olan yasal değişiklik iptal edildi.
2020 Tapu Harcı Gerçek Beyan ve Tapuda Ekspertiz Zorunluluğu Kanunu İptal Edildi!

2020 yılında tapu harcının gerçek değeri için ikinci el ekspertiz zorunluğunu getirecek olan yasal değişiklik iptal edildi. Tapu harcı değişikliği için 30 ve 31. maddeler kanun teklifinden çıkarıldı.

Ev sahibi olmak isteyenlerin tapu harcı ödemeleri 2020 yılında yapılacak olan yeni yasa değişikliği ile 10 kat artacaktı.



YÜKSEK TAPU HARCI VE İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARINDA EKSPERTİZ ZORUNLULUĞU 2020 YILINDA BAŞLAYACAK MI?



Oluşan yoğun tepki üzerine hem iktidar hem de muhalefet partilerinin vermiş olduğu oylar ile söz konusu yasal düzenleme kanun teklifi içerisinden çıkarıldı.



TBMM Genel Kurulu oturumunda yapılan görüşmelerde tapu harcı için değişiklik öngören 30 ve 31. maddeler kanun teklifi metninden çıkarıldı.



Konu hakkında meclis oturumunda açıklama yapan CHP'li Akif Hamzaçebi AKP milletvekillerine, “Herhalde bu maddeleri AKP'nin içindeki gizli CHP'liler koydu! Eğer bu maddeleri yasalaştırırsanız daha önceki siyasi partilerin yaşadığı gibi siz de ilk seçimde baraj altında kalırsınız” diyerek maddenin iptalini istemişti.



Ev almak isteyenler için önemli gelişmeleri ve bankaların kredi kampanyalarını takip etmek isterseniz;



İnstagram Hesabımız için TIKLAYIN



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ



İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



VATANDAŞ TAPU HARCINI 10 KAT DAHA FAZLA ÖDEYECEKTİ!



Ne yazık ki pek çok kişi satın aldığı evin gerçek değeri yerine tapuda rayiç bedeli üzerinden satış yapmayı tercih ettiği için devletin bu alanda büyük bir vergi kaybı bulunuyor.



Aslında söz konusu yasal düzenleme devletin bu vergi kaybını önlemek için devreye alınmıştı. Ancak toplumdan büyük tepki çekmesinin yanı sıra ilk önce bazı il ve ilçelerde uygulanması, ülke geneline 4-5 senede yayılacağı gibi maddeler nedeni ile tepki çekmişti.



Çünkü söz konusu yasal uygulama ile bazı ilçelerde yaşayan vatandaşlar gerçek değer üzerinden satış yaptığı için yüksek tapu harcı öderken bazı ilçelerde yaşayan vatandaşlar ise rayiç bedel üzerinden satış yaparak düşük tapu harcı ödemeye devam edecek bu da haksızlık oluşmasına neden olacaktı.



Emlak365.com