2020 Yaşlılık Maaşı Ne Kadar? 65 Yaş Aylığı Başvuru Şartları

Aylık geliri 482 liranın altında olan ve kendi parasıyla geçinemeyen kişilere verilen bu maaş artık 3 ayda bir olarak verilmiyor. Her ay verilen bu maaş 2020 Ocak ayı itibariyle zamlandı.
2020 Yaşlılık Maaşı Ne Kadar? 65 Yaş Aylığı Başvuru Şartları

3 aylık maaş ne kadar soruları, 65 yaşını doldurmuş kişiler tarafından cevap beklemektedir. Yaşlılık aylığı olarak da anılan bu maaş için 3 aylık maaşı, yaşlılık maaşı, 65 yaş maaşı gibi pek çok isim verilmektedir. Aylık geliri 482 liranın altında olan ve kendi parasıyla geçinemeyen kişilere verilen bu maaş artık 3 ayda bir olarak verilmiyor. Her ay verilen bu maaş 2020 Ocak ayı itibariyle zamlandı

Yaşlılık Maaşı Ocak Zammı


Yaşlılık maaşına belirli dönemlerde ülkedeki ekonomik duruma göre zam yapılıyor. Bu maaşa yapılan zam oranları her seferinde değişiklik gösterse de genel olarak %5 olarak belirleniyor. 2020 yılının Ocak ayında da yaşlılık maaşına zam yapıldı. Bu zammın oranı %6.5 olarak açıklandı. 2020 yaşlılık aylığı zammı ile birlikte 637 TL yerine 671 TL ödeme yapılacak. Bu maaşın alınabilmesi için kişilerin bazı şartları taşıyor olması gerekiyor. Bu şartlardan en önemlisi 65 yaşını doldurmuş olmak. Bu yüzden bu maaş 65 yaş aylığı olarak da anılıyor.

65 Yaş Aylığı Ne Kadar?


65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık maaşı, 2020 yılının ocak ayı ile birlikte 671 TL’ye yükseldi. Eskiden 3 ayda bir ödenen bu maaş artık aylık olarak ödeniyor. Bu ödemenin kendi geçimini sağlayamayan yaşlılara verildiği görülmektedir. Ayrıca bu şartların yanı sıra başka geçerlilik koşulları da bulunmaktadır. Yaşlılık aylığı ne kadar sorusunun cevabından çok, bu maaşın ne zaman 1000 TL olacağı da merak konusudur. Artışlar bu oranla devam ederse yakın zaman içinde aylık maaşın 1000 TL olması öngörülmemektedir.

Yaşlılık Maaşı Ne Kadar Olacak?


Yaşlılık maaşının ne kadar olacağının belirlenmesinde çeşitli hesap yöntemleri bulunmaktadır. Eskiden kişiye yaşlılık aylığı verilirken çocuklarının durumu da göz önünde bulunduruluyordu. Ancak artık kişi sadece kendiyle ya da sağ ise eşiyle değerlendirmeye katılıyor. Yeni yaşlılık aylığı ücreti de bu hesaba göre belirlenmiş durumda. Yaşlılık aylığının 2020 yılının ilk 6 ayı için 671 TL olarak devam etmesi öngörülüyor. Zaman içerisinde yeni bir zaman yapılmadığı sürece takdir edilen maaş bu şekilde belirlenmiştir.

Yaşlılık Maaşı 1000 TL Oldu Mu?


Yaşlılık maaşının ara ara 1000 TL olacağı yönünde söylentiler çıkmaktadır. Halk arasında beklenen bir durum olsa da şu an için böyle bir gelişme söz konusu değildir. Eskiden 3 ayda bir verilen maaşın 1000 TL olması ihtimali daha yüksekti. Ancak artık bu maaş her ay veriliyor ve 2020 yılı için öngörülen ücret 671 TL olarak belirlendi. Yaşlılık aylığı 1000 TL oluyor söylentilerine yönelik henüz herhangi bir gelişme bulunmamaktadır.

Yaşlılık Maaşı 2020 Başvuru


Yaşlılık aylığı alabilecek kişilerin mutlaka kanunda yer alan sigorta koşullarını taşıyor olması gerekmektedir. Bu koşulları sağlayan kişilerin e-Devlet üzerinden başvuru yapması mümkündür. Başvuruda gerekli belgeler şu şekilde sıralanmaktadır:


Tahsis talep belgesi

Taahhüt belgesi

Sigortalı işten ayrılış belgesi


Bu belgelerle birlikte başvuru yapıldığı takdirde değerlendirmeler sonucunda yaşlılık aylığı bağlanacağı öngörülmüştür. Yaşlılık aylığı başvuru şartlarını sağlayan kişilerin maaşları OTT kanalı ile ödenmektedir. Yaşlılık aylığı bağlandığı takdirde kişiye yazı ya da SMS gibi kanallarla bilgilendirme yapılmaktadır. Bunun üzerine kişinin yaşlılık aylığını ne zaman almaya başlayacağını da öğrenmesi mümkündür. Aylık alınan bankalar genel olarak ülkede hizmet veren bankaların hepsidir. Bu bankaların değiştirilmesi de mümkündür.

Emlak365.com