2020 Yılında 4/D'li Kamu (Taşeron) İşçilerine En Düşük Ne Kadar Tediye İkramiyesi Ödenecek?

2020 yılında maaşlara yapılan zam sonrasında ödeme tutarları değişen bir diğer destek de tediye ikramiyesi oldu.
2020 Yılında 4/D'li Kamu (Taşeron) İşçilerine En Düşük Ne Kadar Tediye İkramiyesi Ödenecek?

2020 yılında maaşlara yapılan zam sonrasında ödeme tutarları değişen bir diğer destek de tediye ikramiyesi oldu. Peki 2020 yılı tediye ikramiyesi ne kadar oldu? Tediye ikramiyesi ödemelerinde son durum ve ödeme listesi haberimizde.

Devlet kurumlarında çalışan 4/D'li taşeron işçilere Ocak ayı içerisinde tediye ikramiyesi ödemesi yapılacak.



Yıllık 52 günlük ödenen tediye ikramiyeleri taksitler halinde taşeron işçilerin hesaplarına yatırılıyor. Bu ödemeler 4 taksit halinde yapılmakta olup ödemeler Ocak, Haziran, Ağustos ve Aralık aylarında yapılıyor.



EN DÜŞÜK TEDİYE İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?



2020 yılında taşeron işçilere yapılacak olan tediye ikramiyesi ödemelerinin ilk taksiti Ocak ayında ödenecek. 13 günlük ödenecek ilk tediye ikramiyeleri ise 4/D'li kamu işçilerinin brüt maaşlarına göre yapılacak. Brüt maaş üzerinden hesaplanan tediye ikramiyesi ödemleri en düşük asgari ücretle çalışan işçilere ödenecek.



Bu çerçevede 2020 yılının en düşük tediye ikramiyesi ödemeleri asgari ücretle çalışan vatandaşlara 926 TL olarak yapılacak.



Ocak ayında taşeron işçilere yapılan asgari ücret düzenlemesi ve yüzde 4'lük zam sonrası en düşük brüt maaş tutarı 3 bin 60 TL olmuştu. Bu maaş tutarına göre hesaplanan 13 günlük tediye ikramiyesi Ocak ayının son günlerinde 926 TL olarak çalışanların hesaplarına yatırılacak.



Emlak365.com