2020 Yılında 50 Bin Aile Daha İkinci Sosyal Konut Kampanyası İle Kira Öder Gibi Ucuz Ev Sahibi Olacak!

TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 50 bin sosyal konut projesi için ikinci etap başlıyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat ile başvuru rekoru kıran projede ikinci kampanya dönemi için 2020 yılı açıklandı.
2020 Yılında 50 Bin Aile Daha İkinci Sosyal Konut Kampanyası İle Kira Öder Gibi Ucuz Ev Sahibi Olacak!

TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 50 bin sosyal konut projesi için ikinci etap başlıyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat ile başvuru rekoru kıran projede ikinci kampanya dönemi için 2020 yılı açıklandı. Detaylar haberimizde...

Satışa sunulan 50 bin sosyal konut için yapılan 638 bin başvuru ile tarihi rekora imza atan sosyal konut kampanyası için beklenen açıklama geldi.



Gelen yoğun başvuru sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat vererek alt gelir grubu evi olmayan tek bir kişi kalana kadar bu satışların devam etmesi talimatını vermişti.



Dar Gelirli Vatandaşlar İçin 50 Bin Sosyal Konut Daha Yapılacak!



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 yılına ait sunumunu tamamladı.



Yapılan sunumda alt gelir grubu ailelere yönelik 50 bin sosyal konuta da yer verildi. Hatırlanacağı üzere birinci sosyal konut projesi kampanyası 5 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılmıştı.



"Yatay Mimariyle Yükselen Türkiye" sloganı ile başlatılan kampanyada 67 ilde 140 konut projesi kapsamında 50 bin sosyal konut üretilerek alt gelir grubu vatandaşların ev sahibi olmalarının önü açılmış oldu.



Aradan geçen süre zarfında konutların kura tarihleri programı ile çekilişler yapılarak ev almaya hak kazananlar belirlendi. Bu konutlardan 22 bin 380 tanesi için ihale yapıldı. Kalanlar içinde ihale süreci devam ediyor. Bakanlık ikinci 50 bin sosyal konut için 2020 yılında çalışmalara başlayacak.



Emlak365.com