2020 Yılında Ev Alanlar Tapu Harcı ve Konutta KDV Farkı Nedeni İle 33 Bin TL Fazla Ödeyecek!

Devlet tarafından konut satışlarını teşvik etmek amacı ile başlatılan tapu harcı ile konutta KDV indirimi uzatma kararı çıkmadığı takdirde 31 Aralık 2019 tarihi itibari ile sona erecek.
2020 Yılında Ev Alanlar Tapu Harcı ve Konutta KDV Farkı Nedeni İle 33 Bin TL Fazla Ödeyecek!

Devlet tarafından konut satışlarını teşvik etmek amacı ile başlatılan tapu harcı ile konutta KDV indirimi uzatma kararı çıkmadığı takdirde 31 Aralık 2019 tarihi itibari ile sona erecek. Bu tarihten sonra ev almak isteyenlerin ödeyecekleri para büyük oranda artacak. Detaylar haberimizde!

Bankaların düşen konut kredisi faiz oranları ev sahibi olmak isteyen vatandaşı harekete geçirdi.



TÜİK tarafından açıklanan Eylül ayı konut satış rakamlarına göre 2019 yılının en yüksek konut satış rakamına ulaşıldı ve yıl rekoru kırıldı.



Ev Almak İsteyen Kişiler Harekete Geçti!



Konut sahibi olmak isteyen kişiler düşen faiz oranları ve uygun fiyatları alım fırsatına çevirdi.



Vatandaş ev almak için bankalara akın ederken ipotekli konut satışları Eylül ayında deyim yerindeyse patlama yaşadı ve yüzde 400 oranında artış gösterdi.



Eylül 2019 konut satış rakamları ise 150 bin bandına dayandı ve 2019 yılının en yüksek konut satış rakamına ulaştı.



Tapu Harcı İndirimi ve Konutta KDV İndirimi Sona Erecek!



Düşen konut satış rakamlarını arttırmak amacı ile başlatılan konutta KDV indirimi ve tapu harcı indirimi 31 Aralık 2019 tarihi itibari ile sona erecek.



Bu tarihten sonra ev almak isteyen kişiler örnek vermek gerekirse;



300 bin liralık konut almaları durumunda yüzde 3 tapu harcı yerine yüzde 4 tapu harcı ödeyecekleri için 3 bin lira ve yüzde 8 konutta KDV harcı yerine yüzde 18 konut KDV si için 30 bin lira olmak üzere toplamda 33 bin lira fazla para ödeyerek ev sahibi olabilecek.



EMLAK365.COM ÖZEL HABERİDİR, AKTİF LİNK BAĞLANTISI VERİLMEDEN HABERİN BİR BÖLÜMÜ YA DA TAMAMI KOPYALANAMAZ / ALINTILANAMAZ...



Emlak365.com