2020 Yılında Ev Sahibi Olmak İstiyorum Diyenlere Kritik Uyarı: Konut Fiyatlarına Zam Kapıda!

Düşen konut kredisi faiz oranları ile beraber beklemede olan vatandaş alıma yönelirken konuta talep artışı ile beraber ev fiyatlarına zam haberleri de gelmeye başladı.
2020 Yılında Ev Sahibi Olmak İstiyorum Diyenlere Kritik Uyarı: Konut Fiyatlarına Zam Kapıda!

Düşen konut kredisi faiz oranları ile beraber beklemede olan vatandaş alıma yönelirken konuta talep artışı ile beraber ev fiyatlarına zam haberleri de gelmeye başladı. 2020 yılında konut fiyatları ne olur, konut fiyatlarına zam var mı, ev fiyatları düşecek mi, çıkacak mı?

Devlet bankalarının yanı sıra özel bankalardan da kredi faiz indirimi müjdelerinin gelmesi ile beraber vatandaşın konut alımı yeniden başladı.



2020 YILINDA KONUT SATIŞ RAKAMLARI 1 MİLYON 200 BİN ADEDİ AŞACAK!



Konut satış rakamlarını değerlendiren İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, "Bu yıl toplam konut satışlarının 1,2 milyon adedi aşmasını bekliyoruz. Bu satışların en az 50 bin adedinin de yabancılara satılacağı yönünde öngörümüz bulunuyor" diyerek satış rakamlarının artmasını beklediklerini söyledi.



KONUT FİYATLARINA ZAM KAPIDA



Konuta olan talebin artmasını beklediklerini belirten Durbakayım konut fiyatlarında artışın ise kaçınılmaz olduğunu belirterek "Rekabet, arsayı yüksek fiyattan almak için yapılan kıyasıya pazarlıkta değil, arsayı en iyi şekilde ve kalitede projelendirip uygun şartlarda pazarlamak, satış sonrasında en iyi hizmeti vermek şeklinde olacak.



Buna karşın konut fiyatlarındaki artış kaçınılmaz olacak" dedi.



KONUT MALİYETİ YÜZDE 50 ARTTI!



Konut satışlarında yaşanan durgunluk nedeni ile 2019 yılında pek çok konut projesinin ertelendiğini hatırlatan Durbakayım bu projelerin yüzde 50 rakamını aşan maliyet artışı nedeni ile daha yüksek fiyatlarla satışa sunulacağını söyledi.



Durbakayım "Ancak bu fiyat artışı tedrici olarak tüketiciye yansıyacaktır. Sektördeki faaliyetlerini 'ar' olarak benimsemiş üreticiler, tüketicinin alım gücüne uygun olarak kademeli fiyat artışı ve ödeme planları hazırlayarak arz talep dengesini sağlayacaktır.



Sonuç olarak, bu yıl toplam konut satışlarının 1,2 milyon adedi aşmasını bekliyoruz. Bu satışların en az 50 bin adedinin de yabancılara satılacağı yönünde öngörümüz bulunuyor" dedi.



Emlak365.com