2020 Yılında Evi Olmayan Dar Gelirli Kalmayacak, Yeni Ev Seferberliği ile Devlet 250 Bin Ucuz Sosyal Konut Üretecek!

Yükselen arsa fiyatları ile her geçen gün artan konut fiyatları özellikle de asgari ücretli çalışan dar gelirli ailelerin ev sahibi olmalarını imkansız hale getirdi.
2020 Yılında Evi Olmayan Dar Gelirli Kalmayacak, Yeni Ev Seferberliği ile Devlet 250 Bin Ucuz Sosyal Konut Üretecek!

Yükselen arsa fiyatları ile her geçen gün artan konut fiyatları özellikle de asgari ücretli çalışan dar gelirli ailelerin ev sahibi olmalarını imkansız hale getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ işbirliği yapacak, 2020 yılında 250 bin ucuz sosyal konut üretilecek, evi olmayan dar gelirli kalmayacak...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen özel bir lansman programı ile tanıtımı yapılan TOKİ Yeni 100 Bin Sosyal Konut Projesi ile devletin ev seferberliği başlatılmıştı.



DEVLETTEN YENİ KONUT SEFERBERLİĞİ MÜJDESİ GELDİ: 250 BİN UCUZ KONUT ÜRETİLECEK



Devletin yeni konut seferberliği gündeme deyim yerindeyse bomba gibi düşmüş ve 100 bin sosyal konut projesi için rekor sayıda başvuru yapılmıştı.



İlk 5 günde 100 bin ucuz konut için başvuru rekoru kırılması ile beraber devlet konut üretimi için yeni bir karar aldı. Hatırlanacağı üzere dün açıklanan son rakamlara göre projeye ilk 5 günde toplam 356 bin 633 kişi başvuruda bulundu. Yani 5 günde projeye başvuruda bulunan kişilerin sayısı konut sayısının 4 katına yaklaşmış oldu.



Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Nur Banu Aras tarafından yapılan habere göre hükümet gelen yoğun talep üzerine sosyal konut üretimi için kontenjanı 250 bin olarak güncelledi. Ancak söz konusu rakama daha önce açıklanan 100 bin konutun bu sayıya dahil olup olmadığı konusunda bir bilgi verilmedi.



ÖNCELİK EVİ OLMAYANLARA VE ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞAN DAR GELİRLİ AİLELERE VERİLECEK!



Konut projesinde öncelik evi olmayan dar gelirli ailelere verilecek. Söz konusu projeler kamu özel sektör iş birliği ile üretilecek.



2020 yılında en fazla sosyal konut projesi İstanbul'da üretilecek. İstanbul'da 10 bin sosyal konut stoku ayrılırken Gaziantep'te ise 5 bin 200 adet ucuz sosyal konut projesi üretilirken Ankara ve Konya'da 4 bin, Balikesir, Denizli, İzmir ve Şanlıurfa'da 3 bin 500, Bursa'da 3 bin 200, Kocaeli, Kayseri ve Eskişehir'de 3 bin sosyal konut projesi hayata geçirilecek.



EMLAK365.COM ÖZEL HABERİDİR, AKTİF LİNK BAĞLANTISI VERİLMEDEN HABERİN BİR BÖLÜMÜ YA DA TAMAMI KOPYALANAMAZ / ALINTILANAMAZ...



Emlak365.com