2020 Yılında Türkiye'de Toplam AVM Sayısı 445'e Ulaşacak!

Türkiye'de ki AVM sayısı her geçen gün artmaya devam ederken konu hakkında yeni açıklama Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof.
2020 Yılında Türkiye'de Toplam AVM Sayısı 445'e Ulaşacak!

Türkiye'de ki AVM sayısı her geçen gün artmaya devam ederken konu hakkında yeni açıklama Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş tarafından yapıldı. 2020 yıl sonu itibari ile Türkiye'de ki toplam AVM sayısı 445 rakamına ulaşacak. Detaylar haberimizde...

Anadolu Ajansı'ndan Elif Ferhan Yeşilyurt'a önemli açıklamalarda bulunan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş sektörün 2020 hedeflerini açıkladı.



TÜRKİYE'DE Kİ TOPLAM ALIŞVERİŞ MERKEZİ SAYISI 2020 YILINDA 445 OLACAK!



Ekonomide yaşanan dalgalanma nedeni ile 2019 yılında sıkıntılı bir dönemden geçen AVM sektörü 2020 yılına umutla bakıyor.



Konu hakkında açıklama yapan Altaş "Sektörün 2020 yılı sonu itibarıyla ortalama 445 AVM’ye ulaşacağını öngörüyoruz. Sektörümüzün önümüzdeki dönemlerde hedefi perakende sektörü ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyümeye odaklanmak olacaktır" diyerek 2020 yıl sonu itibari ile toplan alışveriş merkezi sayısının 445 olacağını öngördü.



ALIŞVERİŞ MERKEZİ SEKTÖRÜ 2020 YILINDAN UMUTLU



2020 yılından umutlu olduklarını belirten Altaş yabancı yatırımıcıların ilgisinin ticari gayrimenkule yöneldiğini belirterek "Bu dönemde yerli ve yabancı ortaklı yapılara baktığımızda alışveriş merkezlerinde yabancı yatırımcı oranının yüzde 30’lara ulaştığını görüyoruz.



Sektörün yatırım değeri 58 milyar doları aşkın bir orana ulaşırken bu yatırımların 17 milyar dolardan fazlası yabancı yatırımcı tarafından gerçekleştirilmiştir. 2019 yılının ilk 10 ayı itibarıyla artan ciro endeksine paralel olarak metrekare verimlilikleri de yükseldi.



En son yayınlanan ekim ayı verileri itibarıyla metrekare verimliliği Türkiye genelinde 1223 TL şeklinde gerçekleşti. Metrekare verimliliğinin en yüksek oranlarda arttığı kasım ve aralık aylarında da yine yükseliş ivmesinin devam edeceğini öngörüyoruz" dedi.



Emlak365.com