2020 Yılında Yeni İmar Barışı Olacak Mı Sorusunu Çevre Bakanı Murat Kurum Yanıtladı!

İmar barışı başvurusu yapamayan ya da yapı kayıt belgesi ödemesi yapmadığı için başvuruları iptal edilen kişiler 2020 yılında yeni bir imar barışı müjdesi beklemeye başlamıştı.
2020 Yılında Yeni İmar Barışı Olacak Mı Sorusunu Çevre Bakanı Murat Kurum Yanıtladı!

İmar barışı başvurusu yapamayan ya da yapı kayıt belgesi ödemesi yapmadığı için başvuruları iptal edilen kişiler 2020 yılında yeni bir imar barışı müjdesi beklemeye başlamıştı. Oluşan yoğun talebe Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yanıt verdi. 2020 yılında yeni imar affı gelecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kamuoyunda oluşan yoğun imar barışı başvuru talebine yanıt verdi.



2020 YILINDA YENİDEN İMAR AFFI ÇIKAR MI?



Bakan Murat Kurum bugüne kadar yapılan denetimlerde toplamda 30 bin yapı kayıt belgesini iptal ettiklerini açıklarken "Vatandaşlarımızın başvurularının kanuna uygun olup olmadığının ve 31 Aralık 2017'den önce yapılıp yapılmadığının kontrolünü yapıyoruz.



Yapı kayıt belgelerinde aykırılıklar tespit ediyoruz, yine yapı kayıt belgelerinde fiilen sahaya uymayan, doğru beyan edilip edilmediği süreçleriyle ilgili kontrol ettiğimizde farklılıklar görüyoruz. Bu çerçevede gelinen tarih itibarıyla yaklaşık 30 bin yapı kayıt belgesi aykırılık nedeniyle iptal edilmiştir ve bu yapılara ilişkin de hukuki süreç başlatılmıştır. Bu işlemi açıkçası devam ettireceğiz" diyerek yeni bir imar barışı yapmayacaklarını bir kere daha açıkladı.



DİJİTAL İKİZ PLANLARLA KAÇAK YAPILAR TEK TEK TESPİT EDİLECEK!



Şehirlerin üç boyutlu olarak dijital haritalarını çıkardıklarını belirten Bakan Murat Kurum bu sayede uydu görüntüleri üzerinden tüm kaçak yapıları kontrol ettiklerini ve tespit edilmesi halinde hemen yıktıklarını söyledi.



İmar barışı başvurusu yaparak yararlanma hakkı elde eden toplam kişi sayısı 7 milyon 400 bin olmuş, yapı kayıt belgesi ücreti olarak toplanan paralar üzerinden hazinenin kasasına 24 milyar 744 milyon liralık kaynak aktarılmıştı.