2021 - 2022 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak, Başladı Mı, Nasıl Yapılır?

Yükselen kira fiyatları sonrası KYK yurt başvuruları için öğrenciler daha yakın takibe başlarken 2021 KYK yurt başvuru ekranı açılmadı. KYK yurt başvuruları başladı mı, nasıl yapılır, ne zaman?
2021 - 2022 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak, Başladı Mı, Nasıl Yapılır?

2021 KYK Yurt Başvuruları için öğrencilerin yakın takipleri sürüyor. Üniversitelerde yüz yüze eğitim için geri sayım başlarken pek çok üniversitede haftaya eğitime başlanacak olmasına rağmen KYK yurt başvuru ekranının açılmaması büyük tepki topladı. Öğrenciler İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere pek çok şehirde kiralık ev fiyatlarına yapılan yüksek zamlar nedeni ile bu sene önceğili KYK yurtlarına verdi.

Hem kiralık evlerin fiyatlarının yükselmesi hem de boş kiralık ev bulmanın adeta imkansız hale gelmesi nedeni ile öğrencilerin büyük bir bölümünün bu sene KYK yurt başvurusu yapmayı tercih edeceği belirtilirken Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından beklenen KYK yurt başvurusu açıklamasının henüz gelmemesi tepki topladı. Öğrencilerin büyük bölümü haftaya üniversiteye başlayacak olmalarına rağmen yurt başvurusu yapamamaktan şikayetçi oldu.

KYK YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI, KYK YURT BAŞVURUSU NE ZAMAN 2021?

Ne yazık ki öğrencilerin tüm bekleyişine rağmen KYK yurt başvurusu henüz başlamadı. E devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurt başvurusu işlemini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler "2021 - 2022 yurt başvuruları başlamamıştır" iletisi ile karşı karşıya kalıyorlar. Pek çok öğrenci önümüzdeki hafta içerisinde üniversitede yüz yüze eğitimin başlayacağını ancak daha kalacakları yurdun bile belli olmamasından şikayet ederken konu hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından bir açıklama yapılmadı.

2021 - 2022 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak, Başladı Mı, Nasıl Yapılır?

Yurt başvurularının bugün içerisinde açıklanması beklenirken öğrenciler yapılacak olan duyuruyu takip edebilecekler. Öğrenciler KYK yurt başvurusu için e devlet üzerinden yönergeleri takip edecekler. Kimlik numaranız ve şifreniz ile e devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne yurt başvurusu yaparak ilgili bölüme erişebilir ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı kategorisinden ilgili yurt başvuru ekranı formuna ulaşabilirsiniz.

Yurt kayıt işlemleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Başvurusu sayfası üzerinde bulunan ekran an itibari ile halen kapalı bulunurken başvuruların açılması ile beraber formda yer alan bilgilerin eksiksiz olarak doldurulması yeterli olacak. Bakanlık başvuruları kabul ettikten sonra yurt başvuru sonuçları ilan edilecek ve KYK yurduna yerleştirilen öğrenciler için belirlenen listeler yayımlanacak.