2021 Ağustos Ayında Konut Kredisi Faiz Oranları 0.99'a Düşer Mi?

2021 yılı Ağustos ayında konut kredisi faizleri düşecek mi? 2+1, 3+1 ev almak isteyenler için düşük maliyetli kredi paketi gelecek mi? Özel haberimizde ele aldık.
2021 Ağustos Ayında Konut Kredisi Faiz Oranları 0.99'a Düşer Mi?

Emlak sektörünün başı yüksek maliyet ve yüksek kredi oranları ile dertte. Ev almak isteyen milyonlarca vatandaş olmasına rağmen yükselen ev fiyatları ve çok yüksek maliyet oranlarında olan konut kredisi faizleri piyasanın oldukça durgun bir dönem yaşamasına neden oluyor.

KONUT KREDİSİ FAİZLERİ DÜŞECEK Mİ?

Konut kredisi ile ev almak isteyenler için maliyet hesabının çok iyi yapılması gerekiyor. Öyle ki yüksek kredi maliyetleri, yüksek ev maliyetleriyle birleştiğinde altından kalkılmaz bir hesap oluşuyor. Konutlarda inşaat maliyetlerinin yükselmesi fiyatlarda indirim olmasının önüne geçerken vatandaşların beklentisi konut kredisi faiz oranlarının düşmesi yönünde.

Kredi Faizleri Ne Seviyede?

Konut kredisi faiz oranlarına bakıldığında en düşük oran yüzde 1.25 seviyesinde. Vakıfbank tarafından sağlanan bu oran kampanyalı konut kredisi kullanımları için geçerlidir. Vakıfbank'ın sunduğu bu kredi paketinde özel şartlar da yer almaktadır. Bunun dışında standart olan, özel başvuru şartları olmayan ve her vatandaş için geçerli 120 ay vadeli konut kredilerinde faiz oranları yüzde 1.37 seviyelerinde bulunuyor.

Faiz Oranları Düşecek Mi?

Kredi faiz oranlarına dair beklentiler maliyetlerin bu seviyede bir süre kalması yönünde. Merkez Bankası politika faiz oranlarının yüzde 19.00 seviyesinde olması nedeniyle konut kredilerinde çok düşük faizli oranlar beklenmiyor. Ancak önümüzdeki dönemlerde politika faiz oranlarında yapılacak indirimler, konut kredilerinde faiz oranlarının düşmesine neden olacaktır.

0.99 FAİZLİ KREDİLER İÇİN ÖNGÖRÜLEN BİR ZAMAN VAR MI?

Düşük maliyetli kredi bekleyenler için enflasyon oranlarının düşmesi, Merkez Bankası'nın faiz indirimi gitmesi süreçleri bekleniyor. 0.99 faiz oranları şu dönemde zor görünüyor olsa da kamu bankalarından özel kredi paketleri gelebilir. Ancak bu paketler beklenti dahilinde olup gelip gelmeyeceği belli değil. Ekonomik sürece bakıldığında Ağustos ayı içerisidne 0.99'lu faiz oranlarının zor olduğu görülüyor.

BANKA GAYRİMENKULLERİNDE ORAN YÜZDE 0.69

Ev almak isteyenler için bir diğer seçenek banka gayrimenkulleri. Bankalardan ev alacaklara özel kredi paketleri sunulur. Türkiye Finans Katılım Bankası Ağustos ayı kampanyasında 60 ay vadeli banka konutu alımlarına yüzde 0.69, 120 ay vadeli ev alımlarında ise yüzde 0.79 kar payı uyguluyor.