2021 Dış Cephe Bina Mantolama m2 Fiyatları

2021 yılında bahar ve yaz döneminde binasına, apartmanına mantolama yapmak isteyenler için ortalama metrekare fiyatlarını araştırdık. 3 katlı bir bina için ödenecek tutarı hesapladık.
2021 Dış Cephe Bina Mantolama m2 Fiyatları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üzerinde durduğu konulardan bir tanesi de enerji tasarrufu. Bu alanda önemli sınırlandırmalar ve kurallar hayata geçirildi. Bunun dışında enerji alanında vatandaşlara ek olanaklarda sunuluyor. Tüm süreç kapsamında yeni dönemde binasında ısı kaplama, mantolama yaptırmak isteyenler için ortalama fiyat listesini araştırdık.

MANTOLAMA NEDEN YAPILMALI?

Binalarda, apartmanlarda dış cephe mantolama yapılmasının çok önemli avantajları bulunmakta. Hem kişisel faydası hemde ekonomiye katkısı oldukça fazla olan dış cephe mantolaması genel olarak; meskenlerin dış yüzeyine uygulanması durumunda sı, su, ses gibi dış etkilerden koruyan , aynı zamanda iç ve dış ortam arasında etkileşimi azaltan etkiye sahiptir. Esas amacı ise enerji tasarrufudur.

2020 DIŞ CEPHE BİNA MANTOLAMA FİYATLARI

Öncelikle dış cephe mantolama yapacak olan vatandaşların bilmeleri gereken husus, dış cephe kaplamalarında fiyatların oldukça değişken olması. Dış cephe fiyatları çok sayıda etmene bağlı olarak değişir. Burada kullanılan malzemenin markası, kullanılan malzemelerin kalitesi, mantolama yapılacak olan partmanın kaç katlı oldu. Ön cephe, arka cephe, yan cephelerin yüzey genişlikleri, işçilik fiyatları doğrudan fiyatların değişmesine neden olurlar.

Dış cephe mantolamasında esas etmen ise malzeme kalitesi ve markasıdır. Bu işlem için alınan işçilik ücretleri şehirden şehire ve iş döneminin yoğunluğuna göre farklılık gösterse de genel olarak belli bir bant aralığında yer alır. Mantolama ile birlikte talep edilecek ek tadilat işlemleri, kullanılacak malzeme kalitesi ve markası ile ek düzenlemeler fiyatların artmasına neden olur.

METREKARE FİYATLARI

Markaların güncel fiyat listeleri aşağıda ki gibidir. Ancak bu fiyatlar ortalama fiyatlardan oluşmakta ve bilgi amaçlı paylaşılmıştır.

DOW (MAVİKALE) mantolama m2 ortalama fiyatları: 110 TL/m2

CAPATECT DALMAÇYALI mantolama m2 ortalama fiyatları: 105 TL/m2

WEBER.MAXİTHERM mantolama m2 ortalama fiyatları: 100 TL/m2

FİLLİ BOYA EXPERT mantolama m2 ortalama fiyatları: 95 TL/m2

DYO KLİMATHERM mantolama m2 ortalama fiyatları: 95 TL/m2

WEBER.PLUSTHERM mantolama m2 ortalama fiyatları: 95 TL/m2

MARSHALL THERMOS mantolama m2 ortalama fiyatları: 93 TL/m2

POLİSAN EXELANS mantolama m2 ortalama fiyatları: 92 TL/m2

FAWORİ DIŞ CEPHE mantolama m2 ortalama fiyatları: 85 TL/m2

Yukarıda markaların ortalama fiyatlarını derledik. Ancak bu fiyatlar çeşitli etmenlere göre değişmektedir. Fiyatlara dair bu liste bilgi amaçlı olup kişilerin firmalardan fiyat talebinde bulunmasında fayda var.