2021 FED Faiz Toplantısı Tarihleri Takvimi! Amerikan Merkez Bankası Faiz Kararı Saat Kaçta, Ne Zaman?

FED Eylül toplantısı için geri sayım başladı. FED Eylül toplantısı ne zaman, faiz kararı saat kaçta açıklanacak, dolar ve altın fiyatları ne olur, düşer mi, yükselecek mi?
2021 FED Faiz Toplantısı Tarihleri Takvimi! Amerikan Merkez Bankası Faiz Kararı Saat Kaçta, Ne Zaman?

Dolar kuru ve altın fiyatları için nefesler tutuldu, piyasalar Amerikan Merkez Bankası FED Başkanı Powell tarafından yapılacak olan açıklamalara odaklandı. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell liderliğinde yapılacak olan toplantı kapsamında alınacak olan faiz kararı kadar yayımlanacak olan açıklama metnindeki satır aralarında verilen mesajlarda takip edilecek.

FED tarafından yapılacak olan açıklamanın şahin mi yoksa güvercin duruş mu sergileyeceği küresel piyasalar tarafından takip edilirken yine varlık alımları sinyaleri de altın fiyatlarında yönü belirleyecek.

FED EYLÜL TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından açıklanan 2021 toplantı tarihleri takvimi kapsamında yapılacak olan son 3 toplantı kaldı. FED 2021 toplantı tarihleri takvimine göre:

FED Eylül toplantı tarihi 21 - 22 Eylül,

FED Kasım toplantı tarihi 2 - 3 Kasım,

FED Aralık toplantı tarihi 14 - 15 Aralık 2021 olarak ilan edilmişti.

Bu kapsamda FED Eylül ayı faiz kararı 22 Eylül 2021 Çarşamba günü, Türkiye saati ile 21: 00 ile 22:00 saatleri arasında ilan edilecek.

FED FAİZ ARTIRIMI KARARI ALIRSA DOLAR KURU VE ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Amerikan Merkez Bankası FED tarafından alınacak olan olası bir faiz kararı dolar kurunda yükselişe neden olurken yapılacak olan varlık alımı açıklaması ise altın fiyatlarında yönü belirleyecek. Ekonomistler FED tarafından toplantı tarihine kadar açıklanacak olan ekonomik verilere göre hareket edileceğini belirtirken toplantıya günler kala beklentilerin şekilleneceğini dile getirdiler.