2021 KYK Burs Ve Kredi Başvuruları Başladı Mı, Ne Zaman Başlayacak?

Üniversite öğrencilerine Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilecek olan kredi ve burslar için başvuru işlemleri araştırılıyor. Peki 2021 KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı?
2021 KYK Burs Ve Kredi Başvuruları Başladı Mı, Ne Zaman Başlayacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı olan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) uzun yıllardır üniversite öğrencilerine destek olmak adına burs ve kredi imkanı veriyor. Üniversite öğrencilerinden başvuruları alan KYK yaplan değerlendirmenina rdından burs ve kredi çıkan öğrencilere aylık ödemeler gerçekleştiriyor. Peki KYK burs başvurusu başladı mı?

GSB KYK BURS VE KREDİ NEDİR?

KYK tarafından üniversite öğrencilerine geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere iki ayrı destek veriliyor. KYK bursu olarak da bilinen ve geri ödemesiz olan nakit destek ile üniversite öğrencileri aldıkları ödemelere dair bir sorumluluk üstlenmiyorlar. KYK kredisi olarak bilinen ve halk arasında öğrenim kredisi de denilen desteğin geri ödemesi ilerleyen yıllarda yapılıyor. Üniversite öğrencileri okullarından mezun olduktan 2 yıl sonra taksitler halinde KYK öğrenim kredisi geri ödemelerini gerçekleştiriyorlar.

2021 KYK Burs Ve Kredi Başvuruları Başladı Mı, Ne Zaman Başlayacak?

KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ 2021

KYK tarafından üniversite öğrencilerine verilecek olan 2021 burs ve kredi ücretleri de belli oldu. Buna göre şu anda lisans öğrencilerine aylık 650 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 1.300 TL ve doktora öğrencilerine ise aylık 1.950 TL burs ve kredi ücreti ödenmektedir. Her yıl zamlanan KYK burs ve kredi ücretlerine 2022 yılı için de zam gelecek. Bu zammın ardından KYK burs ve kredi ücretlerinin yeni bedelleri belli olacak.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Her yıl bir defa alınan KYK burs ve kredi başvuruları için süreç henüz tamamlanmadı. Herhangi bri hak kaybının meydana gelmemesi için üniversiteyi yeni kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerini tamamlamaları, ek yerleştirme sonuçlarının açıklanması, yatay ve dikey geçiş ile farklı üniversitelere ve bölümlere yerleşenlerin kayıtlarını bitirmesi bekleniyor.

Tüm bu sonuçların belli olmasının ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından KYK burs ve kredi başvuruları kabul edilecek. Bundan dolayı henüz 2021 KYK burs ve kredi başvuruları alınmaya başlanmadı. Bu konuda Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından bilgilendirme yapılıp öğrencilerin başvuru işlemlerine başlayıp tamamlamaları bekleniyor. Tahminlere göre ise KYK burs ve kredi başvuruları Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek.