2021 Prefabrik Ev Fiyatları! 3+1 Şeklinde 120 Metrekare Prefabrik Ev Kaç TL?

Prefabrik ev yapmak isteyenler için 2021 güncel fiyat listesini derledik. Yaz öncesi avantajlı fiyatlarla firmaların sunduğu fiyat tekliflerini paylaşıyoruz. İşte prefabrik ev yapacaklar için ilan edilen fiyatlar.
2021 Prefabrik Ev Fiyatları! 3+1 Şeklinde 120 Metrekare Prefabrik Ev Kaç TL?

2021 yılının ev modasında, vatandaşların yeni dönem ev tercihlerinde prefabrik evlerin çok büyük bir payı bulunuyor. Pandemi sürecinin etkileri vatandaşların kendi bahçeli veya tek katlı daha çok zaman harcayabilecekleri dairelere yönlendirdi.

Peki 2021 yılında prefabrik ev yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödeme yapar? 3+1 daireler için fiyatlar ne durumda? Firmaların son fiyat tablosu ve ev alacaklar için değerlendirilebilecek kampanyalar emlak365.com aracılığıyla sizlerle.

PREFABRİK EV TERCİHİ

2020 yılından itibaren prefabrik evler daha çok tercih edilir oldu. Vatandaşlar kendi arsalarına, bahçelerine prefabrik ev yaptırmaya başladılar. Pandeminin uzun süreli etkileri, evde kapanma yasakları, önümüzdeki dönemlerde yasakların hangi boyuta ulaşacağına ilişkin belirsizlik prefabrik evlere olan ilginin tavan yapmasını sağladı.

Prefabrik ev taleplerinde en önemli etmenlerin başında ise fiyatı geldi. Standart bir ev yapım maliyetine göre çok daha uygun fiyatlarla ev sahibi olma imkanı yakalayan vatandaşlar prefabrik evleri tercih eder oldular. Peki prefabrik ev fiyatlarında son durum nedir? İşte yanıtı.

PREFABRİK EV FİYATLARINDA SON DURUM

Prefabrik ev fiyatları başta talebin artması, dolar kurunun yükselmesi gibi nedenlerle artmış olsa da halen diğer ev türlerine göre çok daha maliyetli konumda.

Ayrıca prefabrik evlerde fiyatlar çok sayıda etmene bağlı olduğundan dolayı vatandaşlar kendi bütçelerine göre bir ayarlama yapabilirler. Evin büyüklüğü, tek katlı yada iki katlı olması, evde kullanılacak malzeme kalitesi, kullanılacak malzemenin markası, gibi tüm etmenler fiyatların belirlenmesinde etkilidir. Genel olarak 2+1 ve 3+1 dairlerde ortalamanın üzerinde bir kalitede prefabrik ev yapılmak istendiğinde oluşacak maliyet aşağıda yer aldığı şeklinde olacaktır.

55 metrekare 2+1 bir prefabrik ev ortalama 70 bin TL

70 metrekare 2+1 bir prefabrik ev ortalama ise ortalama 80 bin TL

85 metrekare 3+1 bir prefabrik ev ortalama 100 bin TL

100 metrekare 3+1 bir prefabrik ev ortalama 110 bin TL

121 metrekare 3+1 bir prefabrik ev ortalama 135 bin TL

DAHA UCUZ FİYATLARLA PREFABRİK EV ARAYANLAR İÇİN İKİNCİ EL SEÇENEKLERİ

Prefabrik ev alacaklar için değerlendirilebilecek seçeneklerden bir tanesi de ikinci el formülü. Çok sayıda ev sahibi kullanmadıkları ikinci el prefabrik evleri satışa çıkarıyorlar. İkinci el prefabrik ev fiyatları çok daha uygun maliyetle alınabilir. Fiyatlar yeni ev fiyatlarına göre düşerken evin yeni ve eski olması fiyatın belirlenmesinde etkili oluyor.