2021 TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Başvuruları Ne Zaman Alınacak?

2021 yılında 100 bin sosyal konut projesi için başvuru alacak olan TOKİ'nin başvuruları ne zaman alacağı merak konusu. Peki TOKİ sosyal konut başvuruları için detaylar belli oldu mu? İşte son detaylar.
2021 TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Başvuruları Ne Zaman Alınacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2020 yılında ki en fazla ilgi gören projelerinin başında sosyal konutlar geldi.

100 bin vatandaşı ev sahibi yapan sosyal konut projelerinde sunulan avantajlar ön plana çıktı. 3'lü ödeme avantajı sağlanan sosyal konutlarda vatandaşlar düşük peşinat, düşük taksit ve uzun vade yöntemi ile ev sahibi oldular.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

TOKİ sosyal konut projelerinden ev almak isteyenler için en önemli soru başvuruların ne zaman alınacağı.

2020 yılı için süreç yılbaşında başlamıştı. 2020 yılı için ilan edilen sosyal konut başvurularında vatandaşlar başvurularını ocak ayının ortasına kadar yapmışlardı. Kura işlemleri ise şubat ayının ortasında başlamıştı.

2021 yılı için de sürecin bu şekilde işlemesi bekleniyordu ancak kış döneminde pandemi etkileri hissedildi.

Salgının tüm etkileri, uygulanan tedbirler 2021 yılı için başvuruların gecikmesine neden oldu. Ancak TOKİ'nin önümüzdeki dönemde bu duyuruları yayımlaması bekleniyor. Özellikle aşı çalışmalarının başlaması sonrasında tedbirlerin gevşetilmesi ile TOKİ'den duyuru bekleniyor.

Öne Çıkan Tarih

Sosyal konut projeleri için kurumun önümüzdeki Temmuz ayı içerisinde başvuruları almaya başlaması bekleniyor. Temmuz ayı yada Ağustos ayında duyuru yayımlaması bekleyen kurumun sonbahar öncesinde başvuruları tamamlaması ve kura işlemlerine başlayacağı tahmin ediliyor.

BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

TOKİ sosyal konut projelerine başvuruda bulunacak olanlar başvurularını kurum tarafından ilan edilen şartlara göre yapacaklar. Başvuru şartları bir önceki satış duyurusunda "T.C. vatandaşı olması, Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması.

Aylık hane halkı gelirinin ilan edilecek tutardan az olması (2020 için 5.500 TL olarak açıklanmıştı) Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir." olarak ilan edilmişti.

Emlak365.com