2021 TOKİ Kurasız Konut Satışlarında İkamet Şartı Var Mı?

TOKİ Başkanlığı açık satış usulü ile konut satışı gerçekleştiriyor. Peki açık satış ile kurasız konut satışlarında TOKİ ikamet şartı arıyor mu? Kurasız ev satışlarına farklı illerden başvuru var mı?
2021 TOKİ Kurasız Konut Satışlarında İkamet Şartı Var Mı?

2021 yılı konut satışlarında ön plana çıkan açık satış usulü büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar herhangi bir ek koşul, kura işlemi olmadan TOKİ'den ev alabiliyorlar. Birçok vatandaş ise kurasız konut satışlarında uygulanan satış esaslarını merak ediyor.

KURASIZ KONUT SATIŞLARINDA UYGULANAN ESASLAR

Kurasız konut satışlarında uygulanan en önemli esas başvuru önceliğidir. Vatandaşlar kurasız konut alımlarında başvuru önceliğine göre istedikleri evi alabilirler. TOKİ kurasız konut satış duyuruları yayımlandığında başvuru tarihleri açıklanır. Başvuru tarihi geldiğinde satış için başvuru toplayan kurum, başvuruda bulunan tüm vatandaşlara seçme hakkı sağlar. İlk başvuruda bulunanlar satışa çıkarılan tüm konutlardan istediğini alır. Satışlar yapıldıkça daha sonra başvuru yapan vatandaşlar ise kalan daireler arasında seçim yapar.

ALT GELİR GRUBU VE ORTA GELİR GRUBU OLMASINA DİKKA

Kurasız konut satışlarında satışa çıkarılan konutun alt gelir grubu yada orta gelir grubunda bulunması oldukça önemli. Alt gelir grubunda satışa çıkarılan konutlar başvuru şartlarının sağlanıyor olması durumunda satılır. Ancak orta gelir grubunda ek koşul bulunmaz.

Al Gelir Grubu Konut Satışları

Kurasız, açık konut satışları kapsamında alt gelir grubundan daire satılacaksa ikamet şartı aranız. Alt gelir grubunda yer alan tüm dairelerde ikamet, yaş, gayrimenkul sahibi olmama, gelir şartları bulunuyor.

2021 Yılı Alt Gelir Grubu Konut Alma Şartları

* Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması.

* Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç).

* Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması.

* Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6500.00 TL olması.

Orta Gelir Grubu Konut Satışları

Orta gelir grubu konutlar genellikle 3+1 yada 4+1 dairelerden oluşur. Ev büyüklükleri daha fazla olan bu konutların satış fiyatları daha yüksektir. Orta gelir grubundna konut alacaklar için ise ikamet şartı aranmaz. Temel koşulların sağlanıyor olması orta gelir grubu konutları içi yeterlidir.