2021 Yıl Sonunda 1 Dolar Kaç TL Olacak? Citi, JPM, Morgan, Barclays Yıl Sonu Beklentisini Değiştirdi

Merkez Bankası tarafından yapılan sürpriz faiz indirimi piyasalarda büyük yankı uyandırdı. Yapılan faiz indirimi sonrasında dolar kurunda sert yükseliş başladı.
2021 Yıl Sonunda 1 Dolar Kaç TL Olacak? Citi, JPM, Morgan, Barclays Yıl Sonu Beklentisini Değiştirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi hamlesi piyasaları alt üst etti. Merkez Bankası Eylül 2021 faiz kararı ile beraber beklentilerin aksine 100 baz puan faiz indirimi hamlesi gelmişti. Piyasalar yükselen enflasyon rakamları nedeni ile faizi bir kere daha yüzde 19 seviyesinde sabit tutacağı beklentisi içerisine girmişti.

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükselişe rağmen Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi piyasalarda güvensizlik oluştururken yaşanan tedirginlik yabancıların borsadan hızlı çıkışına neden oldu. Yabancı yatırım bankaları ise beklendiği üzere yapılan sürpriz faiz indirimi sonrasında dolar kuru tahminlerini güncelledi.

2021 YIL SONU DOLAR KURU TAHMİNİ BEKLENTİSİ RAKAMLARI DEĞİŞTİ!

Merkez Bankası faiz indirimi hamlesi ile yapılan 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından dolar kurunda adeta fırtına koptu. Dolar kuru tüm zamanların tarihi rekorunu kırarken yaşanan yükselişin ardından yabancı yatırım bankaları dolar kuru tahminlerini güncelledi.

Aralarında dünyanın en büyük yatırım bankaları arasında gösterilen Citibank, JP Morgan, Barclays ve Morgan Stanley'in de yer aldığı 4 banka 2021 yıl sonu dolar tahmini rakamlarını değiştirdi. En fazla 50 baz puan indirim beklenen bir toplantıda gelen 100 baz puanlık faiz indiriminin erken parasal gevşeme hamlesi olarak yorumlayan yabancılar 2021 yıl sonunda politika faiz oranının yüzde 16,50 seviyesine düşmesini beklediklerini dile getirdiler.

2021 Yıl Sonunda 1 Dolar Kaç TL Olacak? Citi, JPM, Morgan, Barclays Yıl Sonu Beklentisini Değiştirdi

TÜRK LİRASI DEĞER KAYBETMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybının devam edeceğini belirten ekonomistler 2022 yıl sonu için açıklanan 9,50 TL 'lik dolar kuru tahmini rakamını sabit tuttuklarını belirttiler.

Citybank 2021 yıl sonu dolar kuru tahmini rakamı için yapmış olduğu güncellemede 100 baz puanlık faiz indiriminin sürpriz olduğunu belirterek enflasyon rakamlarının yüzde 19 seviyesinin üzerinde kalmasını beklediklerini dile getirdi.

Merkez Bankası faiz indirimi sonrası dolar kuru 8,80 TL seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırarken Merkez Bankası 2021 yıl sonu dolar kuru tahmini 8,9184 TL olarak açıklanmıştı. JP Morgan yıl sonu dolar kuru tahmini beklentisi ise Eylül ayı sonuna kadar 9 lira, 2021 yıl sonu için ise 9,50 TL olarak ilan edildi.