2021 Yılı TOKİ Alt Gelir Grubu Hane Gelir Şartı Kaç TL? İstanbul ve Diğer İller

TOKİ alt gelir grubu konut satışlarında vatandaşların uygun olmak zorunda oldukları şartlar var. Bu şartlardan bir tanesi de aylık hane gelir düzeyi. 2021 yılında değişen bu rakam ve il il listesi..
2021 Yılı TOKİ Alt Gelir Grubu Hane Gelir Şartı Kaç TL? İstanbul ve Diğer İller

TOKİ 2021 yılı konut satış duyurularının çok büyük bir bölümü alt gelir grubu kapsamında satışa çıkarılıyor. 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan alt gelir grubu konut satışlarında vatandaşlara hem düşük fiyat hemde uzun vadeli ödeme planları sunuluyor.

TOKİ ALT GELİR GRUBU KONUT SATIŞLARI 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın satışa çıkardığı konutlardan almak isteyen vatandaşların projenin durumuna göre sağlamak zorunda olduğu koşullar var.

TOKİ herkes için konut satış duyurularının yanında sadece engelli vatandaşlara özel, sadece şehit yakını ve gazi vatandaşlara özel ve sadece emeklilere özel konut satışı yapıyor. Herkese açık konut satışlarında ise konutun orta gelir grubu yada alt gelir grubu olması uygulanacak şartların değişmesine neden oluyor.

Orta gelir grubu için çok fazla şart talep edilmiyor. Gelir şartı, ikamet şartı gibi özel koşullar orta gelir grubunda yer almazken genel şartları yerine getirenler TOKİ orta gelir grubu 3+1, 4+1 konutlardan alabilirler.

ALT GELİR GRUBU İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI

Alt gelir grubundan konut almak isteyenler ise hem aylık hane gelir şartını hem ikamet şartını hemde yaş şartını sağlamak zorundalar. Ayrıca TOKİ evleri sadece Türk vatandaşlarına satılırken gayrimenkul sahibi olma durumu ile ilgili de özel uygulamalar bulunuyor.

TOKİ'nin resmi sitesinde ilan ettiği o şartlar;

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması.

* Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması.

* Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)

* Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 6.500TL olması, İstanbul için 7.000 TL

TOKİ GÜNCEL KONUT SATIŞLARI

TOKİ Başkanlığı'ndan ev almayı planlayan ve kurumun farklı il ve ilçelerde satışa çıkardığı konutlardan haberdar olmak isteyen vatandaşlar emlak365.com sitesinin TOKİ kategorisini takip edebilirler.

TOKİ haberlerini takip etmek için TIKLAYIN