2021 Yılı ve Sonrası için Stüdyo Daire Yatırımı Mantıklı Mı?

2021 yılı ve daha sonraki dönemlerde için 1+1 daire yatırımı mantıklı mı? Stüdyo daire olarak bilinen 1+1 evler yatırım amacıyla alınırsa nelere dikkat edilmeli? Detayları haberimizde ele aldık.
2021 Yılı ve Sonrası için Stüdyo Daire Yatırımı Mantıklı Mı?

Yatırım alanında en fazla araştırılan başlıklardan bir tanesi de stüdyo daire yatırımı. 2021 yılı ve sonrası için birikimini stüdyo daire için kullanmak isteyenler için emlak sektöründen ve gayrimenkul uzmanlarından gelen açıklamaları derledik.

STÜDYO DAİRE YATIRIMI MANTIK MI?

Stüdyo daire yatırımlarının en önemli amacı kısa sürede kiralanması ve uzun sürede kira getiri sağlamasıdır. Ayrıca stüdyo daireler yatırımcılarına daha ucuz bir yatırıma daha uzun vadeli kira getirisi sağlamaktadır. Özellikle üniversite öğrencilerinin çok olduğu şehirlerde tercih edilen stüdyo daireler öğrenciler tarafından kiralanır.

2021 Yılı ve Sonrası için;

2021 yılı ve sonrası için stüdyo daire yatırımı için ilk etmen konut fiyatları. İnşaat maliyet oranlarının yüksek olması ve kredi faiz oranlarının yüksek olması kredi yatırım yapılmasını çok mantıklı bir tercih haline getirmiyor. Sektör uzmanları son dönemlerde satışların düşmesi ve üniversitelerin uzaktan eğitim sağlaması nedeniyle peşin olarak yapılacak stüdyo daireler için avantaj olabileceğini ifade ediyorlar.

Özellikle normal şartlar altında üniversite öğrencisinin çok olduğu şehirlerde stüdyo daire yatırımı için uygun bir zaman olduğu ifade ediliyor. Ancak konut kredisi kullanılarak yapılacak ödemeler için uzmanlar aynı tavsiyeyi vermiyorlar. Kredi maliyetlerinin yüksek olmasının ve aynı zamanda pandemi endişesi kredili yatırımlar için doğru bir zaman olarak görülmüyor.

STÜDYO DAİRELERİN YATIRIM AMACI

Stüdyo daireler üniversite öğrencileri tarafından sıklıkla tercih edilir. Özellikle yılın 9 ayında üniversitede kalan öğrenciler daireyi uzun süreli kiralamak isterler. Bu süreç genellikle 12 ay olur. Ayrıca üniversiteye öğrencilerin gelmeye devam etmesi yatırımın uzun süreli kira getirisi sağlaması anlamına gelir.